Aan het WK Volleybal 2022 doen in totaal 24 teams mee! Lees hieronder hoe de poule-indeling eruit ziet.

Poule A
Nederland treft als groepshoofd in poule A Italië, nummer 6 op de wereldranglijst en de verliezend finalist van het laatste WK (2018), als sterkste land. Nederland zelf is momenteel de nummer tien van de wereld.

Op papier zijn België (13), Puerto Rico (17), Kameroen (20) en Kenia (27) mindere tegenstanders in poule A. De eerste vier van elke poule plaatsen zich voor de tweede fase. Kameroen (eerste ronde) en Puerto Rico (tweede ronde) waren ook in 2018 op het wereldkampioenschap tegenstanders van Nederland. Beide wedstrijden werden toen met 3-0 gewonnen. Nederland werd op dat toernooi in Japan uiteindelijk knap vierde.

Andere poules
In poule C zijn de grootmachten Verenigde Staten (Olympisch kampioen) en Servië (regerend wereldkampioen) aan elkaar gekoppeld. Onbetwist de topper van de eerste ronde. In poule B, met het andere gastland Polen, gelden Turkije en de Dominicaanse Republiek zeker ook als favoriet voor een plek in de volgende ronde. In die poule kwam ook Kroatië terecht. In poule D zijn bij groepshoofd Brazilië de Aziatische toplanden China en Japan ingedeeld en opvallend genoeg ook de twee andere Zuid-Amerikaanse landen.

Uitslag loting WK

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×