De Nevobo en Mizuno maken vandaag met trots bekend dat de overeenkomst met partner Mizuno is verlengd tot en met 2020. De samenwerking tussen de volleybalbond en Mizuno Corporation Netherlands wordt door beide partijen als zeer succesvol ervaren. Voor het Nederlands damesteam, dat op 14 mei begint aan het Olympisch kwalificatietoernooi, had Mizuno Corporation Netherlands een mooie verrassing: Oranje speelt op het OKT als enige team ter wereld alvast op de nieuwe najaarscollectie volleybalschoenen van het Japanse sportmerk.

In 2013 gingen de Nevobo en Mizuno opnieuw met elkaar in zee, na een onderbreking van acht jaar. In de periode daarvoor was het Japanse sportconcern ook jarenlang official supplier van de Oranje teams. 

Samen toewerken naar prachtige sportieve prestaties
“Als Nevobo zijn we erg gelukkig dat we de samenwerking met Mizuno hebben kunnen verlengen”, vertelt algemeen directeur Joëlle Staps. “Zij leveren aan onze vertegenwoordigende teams hoogwaardige volleybalproducten met een geweldige uitstraling. Als Nevobo zullen we de komende jaren samen met Mizuno gaan toewerken naar prachtige sportieve prestaties, in het oog springende evenementen en een waardevolle activering voor de hele volleybalgemeenschap in Nederland.”

Mizuno levert behalve schoenen ook sokken en kniebeschermers aan de Nederlandse internationals. In Japan speelt het Nederlands damesteam volgende week op de gloednieuwe collectie Mizuno volleybalschoenen. De volleybaldames hebben de wereldwijde primeur, want de schoenen voor Oranje werden speciaal vervaardigd voor het OKT in de aanloop naar de lancering op de winkelvloer vanaf 1 juni.

Mizuno sterk verbonden aan topvolleybal
“Mizuno is al jaren sterk verbonden aan de internationale volleybalwereld”, vertelt Jean-Paul van der Linden, directeur van Mizuno Corporation Netherlands. “Zo dragen naast Nederland ook andere toplanden als Rusland, Japan en de Verenigde Staten al vele jaren Mizuno. De ambitie om tot de top van de sportwereld te behoren past uitstekend bij onze doelstellingen. En naast de succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren, blik ik ook graag terug op een verder verleden, zoals de Olympische Spelen in Atlanta in 1996 waar de heren toentertijd al goud wonnen met Mizuno. De samenwerking met de Nevobo en de activering hiervan, hebben de afgelopen jaren absoluut bijgedragen aan de groei van Mizuno.”

Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt sinds 1 april het Japanse merk ook in België en Luxemburg. Van der Linden licht toe: “De succesvolle ervaring met de Nevobo heeft ons daarom doen besluiten om ook een samenwerking aan te gaan met de Belgische volleybalbond. Beide overeenkomsten lopen tot en met de Olympische Spelen van 2020. Ik ben er van overtuigd dat we met beide verbintenissen onze naam nog prominenter kunnen verbinden aan de volleybalsport in de gehele Benelux.”

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn