Toernooigegevens

Naam
Eredivisie Beach Utrecht
Datum
Za 03 juli 2021 - Zo 04 juli 2021
Toelichting

Toeschouwers welkom bij Grand Slam Utrecht en uitzwaaimoment Brouwer/Meeuwsen in coronaproof stadion

Sportworx gaat op het Lucasbolwerk voor de Stadsschouwburg een coronaproof stadion bouwen voor de Grand Slam beachvolleybal op 3 en 4 juli. Toeschouwers zijn welkom, toegang is gratis en testen is niet nodig. Er gelden dezelfde regels als op een terras, dus de 1,5 meter en iedereen zal zich ter plekke even moeten registreren.

Nog een extra tintje dit weekend is dat het Nederlandse beachvolleybalpubliek de kans krijgt om Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit te zwaaien naar de Olympische spelen in Tokyo, die over 3 weken van start gaan. Zaterdag zullen zij om 16:00 uur een demonstratiewedstrijd spelen op het centre court tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot. 

Tussen 16:00 uur en 17:30 uur zijn er daarom geen eredivisiewedstrijden gepland op het centre court. Na afloop van de demonstratiewedstrijd en het uitzwaaimoment zullen er vanaf ca. 17:30 uur nog twee eredivisiewedstrijden (kwartfinales) op het centre court worden gespeeld. 

Update concept indeling deelnemersveld

Bij de heren zijn de twee wildcards inmiddels toegekend en bij de dames is duidelijk geworden dat het bij 1 wildcard blijft.

De concept indeling is hierop aangepast.

De definitieve indeling zal (zoals gebruikelijk) donderdagmiddag zo spoedig mogelijk na 15.00 uur gepubliceerd worden.

 

Concept indeling deelnemersveld 

Utrecht is een Grand Slam toernooi wat betekent dat dit het grootste event van de tour is.

Door de coronamaatregelen m.b.t. reizen naar Zwitserland moeten een aantal BTN-teams helaas eerder naar Gstaad waardoor ze niet in Utrecht kunnen deelnemen. Om het beachvolleybal in Nederland verder te promoten en ontwikkelen is Sportworx (promotor) op dit moment met een aantal spelers(sters) in overleg om in Utrecht deel te nemen. Deze procedure heeft tijd nodig waardoor wij het niet redden om op maandag vóór 12.00 uur deze teams aan de deelnemerslijst toe te voegen.

Bij de dames zullen in ieder geval Alexia Richard en Lezana Placette uit Frankrijk deelnemen en bij de heren Timothee Platre en Calvin Aye ook uit Frankrijk.

Naar alle waarschijnlijkheid worden per gender nog twee wildcards toegekend. Zodra alle namen bekend zijn worden deze toegevoegd aan het deelnemersveld. Tot die tijd zullen er lege plaatsen in de deelnemerslijst staan op seeding 3,4 en 9.  

Locatiegegevens

Adres
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht
Routeomschrijving
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×