In de doordeweekse speelronde van de Eredivisie staan er weer een aantal topwedstrijden op het programma. Apollo 8 speelt thuis tegen koploper Booleans/VV Utrecht en de heren van Numidia VC Limax reizen naar Apeldoorn voor het duel met lijstaanvoerder Draisma Dynamo.

Heren
Het verschil tussen de top-4 in de Eredivisie Heren is slechts drie punten. Met nog vier speelrondes te gaan blijft het spannend welke twee teams zich zullen plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. Op woensdag speelt koploper Draisma Dynamo (16 punten) tegen de nummer 4 op de ranglijst: Numidia VC Limax (13 punten). Samen Lycurgus (15 punten) hoopt thuis punten te pakken tegen de mannen van Sliedrecht Sport (3 punten), die afgelopen weekend hun eerste overwinning in de A-poule boekten door koploper Dynamo in vijf sets te verslaan. Ook Active Living Orion is nog volop in de race voor de play-offs. De Doetinchemmers hebben evenveel punten als Lycurgus en nemen het woensdag op tegen Simplex SSS (7 punten). Drie weken geleden won Orion het duel met 0-3, kan de ploeg ook voor eigen publiek de volle punten pakken?

In de B-poule onder meer een duel tussen twee teams die dicht bij elkaar liggen. Koploper VoCASA (15 punten uit 5 wedstrijden) reist naar Noord-Holland voor de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen, dat één wedstrijd minder speelde en 12 punten heeft. Daarnaast een duel tussen VCN en Taurus.

Programma

230329 programma 2

Dames
Bij de dames staan drie wedstrijden in de A-poule op het programma. Visser Assen/Sudosa-Desto maakt na zes speelrondes en nul gewonnen wedstrijden geen kans meer op een plek in de play-offs. De vijf andere teams zijn nog steeds in de race voor het landskampioenschap. Sliedrecht Sport heeft de punten het hardst nodig: de regerend landskampioen staat momenteel op de vijfde plek met 11 punten en neemt het woensdagavond op tegen de ploeg uit Assen. Koploper Booleans/VV Utrecht (16 punten) reist naar Borne voor het duel met Apollo 8 (14 punten) en Friso Sneek (15 punten) speelt thuis tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal (12 punten).

Programma

230329 programma 1

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via de programma’s van de dames en heren kom je bij de livestreams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn