Door vanavond het beslissende duel in hun best-of-five series te winnen, hebben Active Living Orion en Draisma Dynamo de finale van de play-offs om de landstitel bereikt. Voor het derde opeenvolgende jaar zullen deze twee teams strijden om de nationale titel.

In beide halve finales, dit jaar een best-of-five serie, was een vijfde duel nodig om tot een winnaar te komen. Active Living Orion en Numidia VC Limax wonnen beurtelings uitwedstrijden. In de tweede halve finale schoot Nova Tech Lycurgus uit de startblokken met een 2-0 voorsprong, maar Draisma Dynamo wist terug te komen en de stand gelijk te trekken.

In Apeldoorn begon thuisploeg Dynamo vanavond uitstekend aan de beslissende wedstrijd door de eerste set ruim te winnen met 25-17. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, waarbij een sterk blokkerend Lycurgus de set met 25-18 won. Dynamo domineerde opnieuw in de derde set, gesteund door het publiek dat hun ploeg enthousiast richting de finale wilde juichen. De spanning in de vierde set hield aan tot halverwege, waarna Freek de Weijer met een reeks krachtige services Dynamo een beslissende voorsprong gaf. Een misser van Lycurgus bezegelde de set met 25-18 en verzekerde Dynamo van een plek in de finale.

In de andere halve finale startte Orion sterk met een 25-17 overwinning in de eerste set, maar de ploeg van Dirk Sparidans verloor daarna het initiatief. Limax won de volgende twee sets met 18-25 en was daarmee nog maar één set verwijderd van een historische finaleplek. In de cruciale vierde set slaagde Orion erin om, mede dankzij een sleutelbijdrage van Samuli Kaislasalo, de stand gelijk te trekken. In de beslissende vijfde set bewees de diagonaalspeler opnieuw zijn waarde. Hij bracht zijn team met 14-11 aan de rand van de finale, en verzekerde met een beslissend punt de finaleplek voor Orion.

Voor het derde jaar op rij zullen Orion en Dynamo strijden om het landskampioenschap. De openingswedstrijd van de best-of-five serie staat gepland voor aanstaande zaterdag in Doetinchem.