Beachvolleybal Team Nederland

Alleen Brouwer en Meeuwsen nog in actie op Fort Lauderdale Major

Op de Fort Lauderdale Major in Amerika zijn alleen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen nog actief. Ze verloren gisteravond met 2-0 (21-18 en 21-18) van het Braziliaanse topteam Alison/Bruno, maar gingen als nummer twee van de poule door naar de tussenronde. De andere drie teams zijn uitgeschakeld.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen woensdag hun eerste poulewedstrijd al en ze streden gisteravond voor de poulewinst tegen de Olympisch kampioenen Alison Cerutti en Bruno Schmidt. Het leverde een mooie wedstrijd op met veel geweld aan het net. Het publiek in Fort Lauderdale genoot van de strijd.

Op de cruciale momenten stonden de Brazilianen er, terwijl bij de BTN-mannen steeds meer onnodige fouten in het spel slopen. Het werd daardoor 21-18 en 21-18. Brouwer en Meeuwsen eindigden daardoor als tweede in de poule en moeten vanavond in de tussenronde strijden om een plek bij de laatste 16. Ze staan om 18.00 Nederlandse tijd tegenover de Mexicanen Ontiveros en Virgen.

Te sterk blok

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst stonden in hun tweede pouleduel tegenover de Italianen Ranghieri/Caminati. Ze moesten winnen om in het toernooi te blijven, maar dat lukte niet. Dankzij sterk serverend werk, inclusief een aantal aces, wonnen de BTN-mannen de eerste set met 21-15, maar daarna werd het spannender.Alex Ranghieri kwam beter in de wedstrijd en scoorde veel directe punten met zijn blok. Caminati had achterin plots bijna alles en daardoor ging de winst alsnog naar Italië met 19-21 en 12-15. 

Twee keer gelegenheidsduo

Ook Madelein Meppelink en Sanne Keizer moesten hun tweede poulewedstrijd winnen om door te gaan naar de tussenronde. Maar het Braziliaanse gelegenheidsteam Taiana Lima en Carolina Horta Maximo bleek te sterk met 10-21, 21-18 en 12-15.

In de tussenronde stond het Braziliaanse gelegenheidsduo vervolgens tegenover een ander Nederlands duo: Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Dat leverde ook een driesetter op, wederom trok Brazilië aan het langste eind. Ondanks de sterk blokkerende Stubbe eindigde de wedstrijd, en daarmee ook het toernooi, in 19-21, 21-18 en 12-15.

Programma Fort Lauderdale Major 2 maart
(Nederlandse tijd)

18.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Ontiveros/Virgen (Mex) veld 4

Live te volgen via deze link.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×