De regionale trainingscentra Almelo, Rotterdam en Weert bleken afgelopen zondag bij het NK RTC over de beste talententeams te beschikken. Almelo won de titel in beide volleyballende meisjescategorieën (onder 15 en onder 13 jaar), de beste beachvolleyballende jongens onder 16 jaar trainen bij RTC Rotterdam, onder 14 komen de kampioenen van RTC Weert.

Het eerste NK RTC voor volleybal- én beachvolleybalteams werd gespeeld op sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Dat beide disciplines op het NK aan bod kwamen, is een logisch gevolg van de huidige opzet van de zeven regionale trainingscentra die ons land telt: Alle talenten die binnen deze RTC’s trainen, doen dat in beide disciplines. Op het NK speelden de twee meisjescategorieën volleybal, terwijl de jongens op het zand voor de nationale titel gingen. In totaal deden acht meidenteams onder 13 mee, het toernooi onder 15 telde zeven deelnemende teams. Bij de jongens traden 15 teams in de jongste categorie aan, 18 teams startten aan het toernooi onder 16 jaar.

RTC Almelo 2x Nederlands kampioen
In de categorie meisjes onder 15 bleek Almelo 2 in de finale tegen Groningen 1 de sterkste. Groningen 2 veroverde de derde plek. Bij de meisjes onder 13 jaar was de finale een volledig Almelose aangelegenheid; ook de tweede plek ging dus naar een team van RTC Almelo. Nijmegen 2 completeerde het podium in de jongste categorie.

4 Prijzen voor RTC Rotterdam
Het beachtoernooi voor de jongens bestond logischerwijs uit een groter aantal teams; onder 14 jaar traden zondag 14 teams aan, onder 16 jaar namen 12 teams deel aan het NK. RTC Rotterdam viel daarbij het vaakst in de prijzen: in de categorie tot 16 jaar waren de eerste en tweede plaats voor teams uit Rotjeknor. Apeldoorn veroverde de derde plek. Ook bij de jongens onder 14 waren twee van de drie prijzen voor teams van RTC Rotterdam, dit keer de tweede en derde. De jongens van RTC Weert 1 wonnen de hoofdprijs in de jongste categorie.