Na een spannende volleybalzaterdag in het zuiden van het land zijn de winnaars van de Volleybaldirect Open bekend. De CMV-, C-, B- en A-jeugd streden in Bergen, Panningen, Valkenswaard, Meijel en Gennep om de ultieme bekroning op afgelopen seizoen, namelijk Nederlands jeugdkampioen volleybal. De Jaap van Kasteel trofee bij de jongens ging naar VC Spaarnestad en bij de meiden naar SV Dynamo uit Apeldoorn. SV Dynamo was uiteindelijk de grote winnaar van het NOJK.

CMV De CMV-jongens van EVV uit Elburg mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, net als de meisjes van SV Dynamo uit Apeldoorn. De zilveren plakken in de jongste jeugdcategorie gingen in Bergen naar Spaarnestad (jongens) en Sliedrecht (meiden). Brons was er voor de jongens van SV Dynamo en meisjes van Sudosa-Desto uit Assen. Op de vierde plek zijn de jongens van Twente '05 en meiden van Trivos uit Wijchen.

C-jeugd Bij de C-jeugd ging in Panningen de hoogst haalbare prijs bij de jongens naar Spaarnestad en bij de meiden ging VC Sneek er met de beker vandoor. Zilver was er voor de jongens van Taurus uit Houten en de meiden van Orion uit Doetinchem, het brons ging naar VoCaSa en de meiden van SV Dynamo uit Apeldoorn, waardoor respectievelijk SV Dynamo (jongens) en Olhaco uit Hoogeveen (meiden) net naast het podium eindigden.

B-jeugd In de finale, die werd gespeeld in Valkenswaard, tussen de B-jongens van Sudosa-Desto en Twente '05, maakte de club uit Assen de minste fouten waarmee zij zich de beste van Nederland mogen noemen. Bij de meiden keert SV Dynamo huiswaarts met de titel en ging het zilver naar Rivo Rijssen.

De derde plaats ging bij de jongens naar PDK Huizen, die in de strijd om het brons net iets sterker waren dan Kalinko. Bij de meiden was Sliedrecht Sport net iets sterker dan VC Sneek en vierden daarmee hun derde plek.

A-jeugd In Meijel gingen de jongens van Sliedrecht Sport ervandoor met de titel, dit ging ten koste van PDK Huizen die daarmee tweede werden. Bij de meiden zegevierde Peelpush waarmee Rivo Rijssen tweede werd. De strijd om de derde plek bij de jongens werd gewonnen door ZVH. SV Dynamo werd daardoor vierde. Bij de meiden ging Apollo 8 er met de winst vandoor om de derde plek. Sudosa-Desto uit Assen werd vierde.

A+-jeugd Corona zorgde er afgelopen twee jaar voor dat er geen finales Volleybaldirect Open gespeeld konden worden. Gezien de leeftijd van de vele jeugdspelers hield dit in dat zij nooit meer kans zouden maken op de titel Nederlands jeugdkampioen volleybal. De Nevobo introduceerde speciaal voor hen de A+-categorie. Deze speciale finale is gespeeld in Gennep.

Bij de jongens verzilverde Sudosa-Desto deze ultieme kans. Dit ging ten koste van PDK Huizen. De jongens van Taurus gingen er met de derde plek vandoor waarmee de jongens van Dros Alterno uit Apeldoorn op een mooi vierde plek zijn geëindigd.

De meiden van VCN en Ledûb maakten er een mooie wedstrijd van, maar was VCN uiteindelijk de beter en is daarmee als nummer 1 in de A+-categorie geëindigd. De derde plek ging, ten koste van Krekkers, naar Emmen.

Check de aftermovie finale Volleybaldirect Open 2022 C-jeugd!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn