Bekerwinnaar Amysoft Lycurgus kent vanavond in de zestiende finale van de CEV Cup zijn ouverture van het Europese seizoen. Zonder coach Arjan Taaij treden ze in Frankrijk aan tegen Tours, de ploeg die in de vorige ronde Draisma Dynamo nog wist te bedwingen. Er is helaas geen livestream van dit duel.

Coach Arjan Taaij kan zijn team in Frankrijk niet leiden, omdat hij een quarantaine uitzit nadat een gezinslid positief testte op corona. Erik Noordijk neemt zijn taken over, Wytze Kooistra is assistent-coach.

Amysoft Lycurgus treft in Tours een team dat voor de eindzege in de CEV Cup, het tweede Europese niveau, gaat. Zelf beschrijven ze het zo dat ze al sinds de loting uitkijken naar het Modena van Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen, maar dat er eerst wel van de Nederlanders moet worden gewonnen. Modena is zeer waarschijnlijk de tegenstander in de volgende ronde. De eerste Hollandse horde hebben ze genomen, Draisma Dynamo werd verslagen. Nu zou Lycurgus aan de beurt zijn.

Spelverdeler Gary Chauvin vergelijkt het niveau van Lycurgus met dat van Dynamo. “Hun kampioenschap is iets zwakker dan het onze. Maar dit zijn teams waar we niet licht over mogen denken, want we zagen onderweg naar Apeldoorn dat we, toen we wat ontspanden, verrast werden op een set. Je moet serieus en solide zijn'

Lycurgus speelde een magistrale generale, ze gunden afgelopen zaterdag Taurus slechts 45 punten. Vanavond zal blijken wat zij kunnen uitrichten tegen de koploper in de Franse competitie. Er is helaas geen livestream, wel kun je de livescore volgen via de site van de CEV in de Game Hub.

Morgen speelt Active Living Orion thuis tegen het Zwitserse TSV Jona. Daarover morgen meer.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×