Aan het vertrouwde beeld bij Nova Tech Lycurgus met Arjan Taaij als coach Langs de lijn komt na elf seizoenen een eind. Taaij stopt als coach en de intentie is om de nieuwe algemeen directeur van Nova Tech Lycurgus te worden. Taaij en de club zijn hierover in gesprek. Nova Tech Lycurgus presenteert op korte termijn de nieuwe hoofdcoach.

Dankbaarheid
Taaij kijkt met veel dankbaarheid terug op de achterliggende periode als coach. ‘Ik heb het als uniek ervaren om onderdeel te zijn van een hele mooie sportclub met veel passievolle en loyale mensen. Het heeft me verrijkt in wie ik nu ben. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Natuurlijk de mensen die ik heb leren kennen. Dat is vooral wat ik mooi vind aan deze hele reis. Dat het me dat gebracht heeft en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.

Natuurlijk moment
Voor Taaij voelt het als een natuurlijk moment om vanaf nu niet meer langs de lijn te staan. ‘Na elf jaar is het goed denk ik om te stoppen. Zo voelt het oprecht ook. Het is goed om nieuwe ervaring en nieuwe prikkels op te doen. Het is goed voor de club ook om weer een nieuw gezicht te krijgen die sportief aan de volgende stap werkt. Voor mij is de intentie om als algemeen manager verantwoordelijkheid te nemen in de nieuwe fase die we als organisatie ingaan met steun van Nova Technology. Het maakt me wel trots om mogelijk de rol van Joop Alberda over te nemen. We zullen kijken wanneer het moment daar is om formeel in die rol te stappen.

Algemeen directeur Joop Alberda over het stoppen van Taaij: Arjan heeft een enorme bijdrage geleverd de afgelopen jaren en nu breekt een volgende fase aan. De afgelopen maanden hebben we in een intensief traject de basis gelegd voor een geweldig project binnen de volleybalsport. Ik heb mijn bijdrage geleverd en draag straks vol vertrouwen het stokje over aan Arjan, want ik ben ervan overtuigd dat we tot een akkoord komen. Het is mooi dat ik nog een bijdrage heb kunnen leveren aan de club waaraan ik zoveel heb te danken en die ook mij mede heeft gevormd.

23 finales, 14 prijzen
Taaij is al sinds 2011 als coach bij Nova Tech Lycurgus actief. Eerst twee jaar als assistent en sinds het seizoen 2013/2014 als eindverantwoordelijke. Sindsdien heeft de sportieve ontwikkeling van Nova Tech Lycurgus een vlucht genomen. In totaal streed Taaij met zijn teams in 23 finales om de prijzen. Waarvan veertien gewonnen werden. Op 11 oktober 2015 was het winnen van de Supercup in Doetinchem de eerste prijs en de op 10 april 2023 in Den Bosch gewonnen bekerfinale de veertiende.

Topseizoen  2015/2016
Het seizoen 2015/2016 was de meest bijzondere, omdat Nova Tech Lycurgus in 2016 voor het eerst landskampioen werd en daarnaast ook de beker en Supercup in de prijzenkast kon zetten. Ook beleefde de Groningse volleybaltrots onder leiding van Taaij diverse Europese avonturen. Met in hetzelfde seizoen 2015/2016 de meest memorabele confrontaties toen in Siberië tegen de Russische topclubs Urga Surgut en Fakel Novy Urengoy tegenstander waren. Onder Taaij zijn leiding speelde Nova Tech Lycurgus 37 Europese wedstrijden. In december 2018 reikte Nova Tech Lycurgus net niet tot de kwartfinale van de CEV-Cup. Toen het Duitse Power Volleys Duren in de golden set in een kolkend Martiniplaza net met 15-13 te sterk was.

Sportpenning 
In juli 2018 kreeg Taaij op persoonlijke titel de sportpenning van de gemeente Groningen. Niet alleen vanwege het feit dat Nova Tech Lycurgus drie keer op rij landskampioen was, maar ook vanwege zijn inspirerende rol in Groningen en omgeving om mensen in beweging te krijgen. Naast zijn tomeloze inzet voor Nova Tech Lycurgus is Taaij actief bij de Nederlandse volleybalbond en werkzaam bij de Hanze, als verantwoordelijke voor het topsportbeleid.

Bron: Nova Tech Lycurgus Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn