Beachvolleybal Team Nederland vervolgt seizoen in Xiamen

Beachvolleybal Team Nederland vervolgt seizoen in Xiamen

Er staat deze week weer een groot internationaal beachvolleybaltoernooi op het programma. In het Chinese Xiamen wordt er om het prijzengeld en (Olympische) rankingpunten gestreden op het 4-sterren toernooien van de FIVB World Tour. De vier topteams van Beachvolleybal Team Nederland komen in de Chinese badplaats in actie.

Voor twee Nederlandse teams start het toernooi in Xiamen woensdag al. Bij de heren moeten Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde aan de bak in het kwalificatietoernooi. Het ambitieuze duo van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) staat in hun eerste kwalificatiewedstrijd tegenover het Letse team Finsters/Solovejs. 

Bij een overwinning volgt er interessante strijd tegen de Duitsers Betzien en Erdmann of het Zwitserse duo Beeler/Krattiger.

Laura Bloem en Jolien Sinnema willen woensdag in China een ticket voor het hoofdtoernooi veroveren. De BTN-dames moeten dan in hun eerste duel wel afrekenen met het Tsjechische team Bonnerova/Maixnerova. 

Dat zal een goede test zijn voor de gretige Nederlandse dames. Bij een zege wacht er daarna in de tweede ronde nog een kraker tegen Oekraïne of Finland.

Winnaars 2017

In 2017 werd de FIVB World Tour in Xiamen een groot succes voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De BTN-heren wisten toen, vroeg in het seizoen, te pieken en de titel te pakken. Ze starten donderdag in de poulefase. Brouwer blikt vooruit: "Onze doelstelling is zoals altijd winnen, maar we leggen ten opzichte van vorig jaar meer focus op het proces: 'hoe gaan we daarvoor zorgen'. 

"We hebben goede trainingsstages gehad waarbij de aandacht voornamelijk lag op communicatie en blok/verdediging. De samenwerking met het trainers trio Ronnes/Nummerdor/Tanis verloopt erg goed. Nu is het zaak om richting het piekmoment in Hamburg ook de resultaten daar naar te halen. Voor nu hebben we vooral erg veel zin om weer te spelen."

Ook de regerend Europees kampioen, Sanne Keizer en Madelein Meppelink, komt in actie in Xiamen. Na een goede voorbereidingsperiode met onder meer een pittige, zeer geslaagde trainingsstage in Spanje zijn de Oranje dames klaar voor het vervolg van de World Tour.  

Robert Meeuwsen Land Alexander Brouwerattheawardingceremonyatthe Fivbbeach Volleyball World Tour Xiamen Open2017On April232017In Xiamen China

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×