Succesvolle trainingsstage Beachvolleybal Team Nederland in Spanje

Succesvolle trainingsstage Beachvolleybal Team Nederland in Spanje

De topteams van Beachvolleybal Team Nederland hebben deze week in het Spaanse Gandia getraind. Op het strand 70 kilometer ten zuiden van Valencia vinden de laatste voorbereidingen plaats op het viersterren World Tour toernooi van Xiamen (China), dat van 24 t/m 28 april wordt gespeeld. Veel internationale topteams zijn de afgelopen week in deze Spaanse kustplaats neergestreken. Er wordt veel tegen elkaar gespeeld en met elkaar getraind.

Richard de Kogel, bondscoach van de dames: “De teams zijn klaar om de strijd in 2019 aan te gaan. We werken eraan om een zo hoog mogelijke notering op de Olympische ranglijst af te dwingen. Natuurlijk is ook het WK in Hamburg een hoofddoel. In China zullen bij de vrouwen Madelein Meppelink en Sanne Keizer in het hoofdtoernooi uitkomen. Jolien Sinnema en Laura Bloem proberen zich via het kwalificatietoernooi voor de main draw te plaatsen.

Bij de mannen starten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in het hoofdtoernooi. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, die in Doha nog een mooie 9e plaats haalden, zullen ook weer in het kwalificatietoernooi beginnen. Joop Alberda, technisch directeur, is ook ter plaatse: “Er wordt hard en goed gewerkt door onze toppers. Mooi om te zien hoe hierbij de verschillende landen met elkaar samenwerken”. Kortom een goede stage vlak voor het begin van een lange zomer voor de beachvolleyballers van TeamNL. 

Trainingsstage Gandia 2019 Foto Bert Korteling

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×