De volleybalsters van ARBO Rotterdam/FAST hebben de eerste halve finale van de Nationale Beker naar hun hand gezet. De ploeg kwam thuis met 0-2 achter, maar won uiteindelijk met 3-2 (17-25, 16-25, 25-23, 25-18 en 15-9) van Sliedrecht Sport. Volgende week dinsdag wordt de allesbeslissende return in Sliedrecht gespeeld.

De eerste twee punten van de halve finale waren voor ARBO Rotterdam/FAST, waarna Jolijn de Haan het eerste punt voor Sliedrecht op het scorebord zette. Via een aanval van Iris Vos kwam Sliedrecht even later voor het eerst op voorsprong: 6-7. De ploeg liep verder uit naar 7-11 en kwam daarna geen moment meer in de problemen. Via het midden verzilverde Ellemijn Stevens het eerste van vele setpunten: 17-25.

Via een ace van Anne Heesakkers wist FAST in set twee een gaatje van twee punten te slaan: 10-8. Direct na de time-out scoorde De Haan een punt voor Sliedrecht, waarna ze met een blok de stand weer gelijktrok. Ook de vijf daaropvolgende punten gingen naar de regerend landskampioen. Met een slimme prikbal maakte Silke Bruil een einde aan de reeks, maar FAST kon de achterstand niet meer inhalen. Met 16-25 ging ook de tweede set naar Sliedrecht.

Een aantal sterke services van de thuisploeg en een hogere foutenmarge aan de kant van Sliedrecht zorgde ervoor dat FAST in de derde set een gat van drie punten wist te slaan (12-9). Na twee goede services van Stevens was de stand weer gelijk, maar FAST scoorde de drie daaropvolgende punten. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen. In de slotfase wist Sliedrecht nog drie setpunten weg te werken, maar Michelle Koolen maakte het net op tijd af voor haar team: 25-23.

Ook de vierde set was, ondanks een vroege voorsprong van Sliedrecht, een prooi voor de thuisploeg. Coach Elroy Bezemer bracht meerdere wisselspelers binnen de lijnen nadat FAST uit begon te lopen, maar ook zij scoorden amper tegen het enthousiast spelende FAST. Met 25-18 sleepte de ploeg er een vijfde set uit. Daarin werd Bezemer al snel gedwongen tot een time-out (6-3) en bij de kantwissel was het verschil nog steeds drie punten. Een servicefout van De Haan gaf FAST vijf kansen om de winst binnen te slepen. Met een ace maakte Rebekka Leitzke het direct af: 15-9.

Return in Sliedrecht

Volgende week dinsdag staat de return in Sliedrecht op het programma. Wanneer de dames van FAST het duel winnen, plaatsen ze zich voor de bekerfinale. Sliedrecht maakt ook nog volop kans op de finaleplek: bij een 3-0 of 3-1 overwinning bemachtigt de ploeg het felbegeerde ticket. Wanneer Sliedrecht het duel met 3-2 wint, zal een golden set de winnaar van het tweeluik bepalen.