Zowel de jongens als de meisjes van Pré Jeugd Oranje kwamen vanmiddag op het WEVZA toernooi in actie tegen België. De zuiderburen wonnen vandaag de landenstrijd met overmacht; in beide wedstrijden wist Nederland geen set te veroveren. De meisjes van Pré Jeugd Oranje lopen door deze nederlaag de halve finales mis, en spelen verder voor plek 5 t/m 8. Voor de jongens dreigt de zevende en laatste plaats het eindstation in Darfo Boario Terme te worden.

Pré Jeugd Oranje meisjes

De meisjes begonnen hun WEVZA toernooi in Kienbaum woensdag uitstekend door in de openingswedstrijd met 3-0 van Portugal te winnen. Hierna volgde echter een nederlaag tegen Spanje op donderdag, en dus vandaag dus tegen België.

België was vandaag duidelijk te sterk voor Nederland. Met 10 aces bleven de Belgische talenten Pré Jeugd Oranje (1 ace) ruimschoots voor. In alle drie sets werd het verschil door België al snel gemaakt, en slaagde het team van bondscoach Ivo Munter er niet in om een comeback te forceren.

De vijfde plaats is nu het hoogst haalbaar voor Nederland. Bekijk hier het hele programma.

Uitslag derde poulewedstrijd, meisjes:

België – Nederland 3-0 (25-17, 25-17, 25-14)

Pre Jeugd Oranje jongens Italie FIPAV

Pré Jeugd Oranje jongens

Bij de jongens zit er veel tegen op hun toernooi in Italië. Drie spelers hebben te kampen met een blessure, waardoor ze helemaal niet inzetbaar zijn of niet inzetbaar op hun eigen positie.

Met een gemankeerde selectie kon het team van bondscoach Arne Hendriks vandaag in de eerste classificatiewedstrijd geen vuist maken tegen het solide België. Net als bij de meisjes was België ook tegen de jongens serverend veel sterker (14 aces tegenover 3 aces).

Morgen speelt Pré Jeugd Oranje de laatste wedstrijd tegen Portugal. Bekijk hier het hele programma.

Uitslag eerste wedstrijd classificatie plek 5 t/m 7, jongens:

België – Nederland 3-0 (25-15, 25-18, 25-21)

Foto: CEV (hoofdfoto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn