Bloem en Sinnema starten goed in Mexico

Bloem en Sinnema starten goed in Mexico

Voor een aantal spelers van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) is het seizoen voorbij en de vakantie begonnen. Maar Laura Bloem en Jolien Sinnema zijn nog actief en spelen deze week het 3-sterrentoernooi van de FIVB World Tour in Mexico. De BTN-dames begonnen sterk in Chetumal, ze wonnen in hun eerste pouleduel van Canada.

Op het 3-sterrentoernooi in Chetumal zitten Bloem en Sinnema in een poule met Canada, Rusland en Amerika. Ze begonnen met een duel tegen het Canadese duo Rancourt/Meunier-Bdard. 

De Nederlandse dames waren duidelijk een maat te groot voor het Canadese team. De BTN-dames speelden zelf erg verzorgd en maakten amper fouten, terwijl Canada geen antwoord had op de sterke service en het hoge tempo van Oranje.

Het leverde een zeer overtuigende overwinning op voor Bloem en Sinnema, zonder probleem werd er met 21-6 en 21-12 dik gewonnen van Rancourt en Meunier-Bdard.

De BTN-dames spelen vrijdag nog een poulewedstrijd in Mexico. Ze spelen tegen het sterke Russische duo Voronina/Bocharova. Dat zijn de grootste beachvolleybaltalenten op dit moment, ze werden dit jaar wereldkampioen onder 19 jaar (in de finale waren ze sterk voor Schoon en Van Driel) en veroverden ook goud op de Jeugd Olympische Spelen. 

Sinnema en Bloem zullen er alles aan doen om zicht te plaatsen voor de knock-out fase van de World Tour in Mexico, ze willen punten veroveren voor de wereldranglijst.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×