Booleans/VV Utrecht is een stapje dichterbij de finale van de Nationale Beker Dames. De ploeg won vanavond de eerste van twee halve finales. Voor eigen publiek werd met 3-2 (25-22, 25-27, 23-25, 25-18, 15-8) gewonnen van Friso Sneek. Woensdag 22 maart wordt de return in Sneek gespeeld.

Booleans/VV Utrecht, dat vorig jaar voor het eerst in de bekerfinale stond, begon goed aan het duel tegen Friso Sneek. De ploeg nam een vroege 6-3 voorsprong, maar via en killblock van Rixt van der Wal trok Sneek de stand even later weer gelijk: 8-8. Het team van Harry van den Brink wist vervolgens een gat van twee punten te slaan. Met een sterke servicereeks van Iris Reinders kwam een einde aan de voorsprong van Sneek, waarna Utrecht een sterke eindsprint inzette. De ploeg kreeg in de slotfase vijf setpunten, waarvan de derde verzilverd werd door Lisa Kersten.

De voorsprong wisselde ook een aantal keer van team in de tweede set, waarin het tot de slotfase gelijk opging. Marly Bak zette met een harde aanval twee setpunten voor Utrecht op het scorebord, maar Sneek werkte beide punten weg. Ook het derde setpunt wist de thuisploeg niet te benutten, waarna Sneek toesloeg bij hun eerste kans: 25-27. In set drie nam de Friese ploeg direct de leiding. VV Utrecht kwam in het midden van de set voor het eerst langszij (16-15), maar het was Sneek dat als eerste een setpunt noteerde. Via Anlène van der Meer werd die direct benut: 23-25.

In de vierde set was het alles of niets voor VV Utrecht. De ploeg bouwde een 12-10 voorsprong uit naar 20-14 en had daarmee een ruime marge voor de slotfase. Sneek kwam nog terug tot 20-17, maar kwam daarna nog slechts één keer tot scoren. Met 25-18 ging de set naar VV Utrecht. In de allesbeslissende set ging gelijk op tot 7-7, waarna de equipe van Ali Moghadassian vier punten op rij scoorde. Daarna was het verzet van Sneek gebroken en stoomde de thuisploeg door naar winst in de vijfde set: 15-8.

Return op woensdag 22 maart
De allesbeslissende tweede halve finale wordt op woensdag 22 maart om 20.00 uur in Sneek. Wanneer VV Utrecht het duel wint, plaatst de ploeg zich voor het twee jaar op rij voor de bekerfinale. Friso Sneek is bij een 3-0 of 3-1 overwinning zeker van de finaleplek. Wanneer Sneek het duel met 3-2 wint, wordt een golden set gespeeld om de winnaar van het tweeluik te bepalen.