Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen winnen European Masters Pelhrimov

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de European Masters Pelhrimov op hun naam geschreven. In de finale van het grote Europese indoortoernooi wonnen ze met 2-0 (24-22 en 22-20) van de Polen Kantor en Losiak. Een mooie revanche, want een week geleden wonnen de Polen in de halve finale van het DELA Beach Open nog van de mannen van Beachvolleybal Team Nederland.

Brouwer en Meeuwsen waren enorm gretig, ze wilden de finale dolgraag winnen. Zeker omdat ze tegenover de Polen Kantor en Losiak stonden, de teams troffen elkaar een week geleden nog in Den Haag. Op het DELA Beach Open wonnen de Poolse mannen nog met 2-0 in de halve finale, een zure nederlaag voor de BTN-mannen.

Maar in Tsjechië deden Brouwer en Meeuwsen het beter. Het werd een spannende finale waarin de teams enorm aan elkaar gewaagd bleken. De Oranje mannen hadden een goede analyse gemaakt van de tegenstander en speelden net iets slimmer.

Dat leverde tweemaal setwinst op, al was het wel met minimaal verschil. In de finale in Pelhrimov werd het 24-22 en 22-20. Brouwer en Meeuwsen zijn het beachvolleybalseizoen 2018 sterk gestart, na het brons van vorige week op de FIVB DELA Beach Open nu het goud op de CEV European Masters.

Vice-wereldkampioen

In de halve finale leek het aan het begin van de middag nog mis te gaan, want daarin overtuigden de Oranje mannen nog niet in de eerste set tegen de Oostenrijkse vice-wereldkampioen Doppler/Horst. Die ging dan ook met 21-16 naar de als tweede geplaatste Oostenrijkers.

Brouwer en Meeuwsen, als vijfde geplaatst voor het toernooi in Tsjechië, gingen vanaf de tweede set veel beter en scherper serveren. Brouwer scoorde veel met zijn harde sprongservice, terwijl Meeuwsen de tegenstander verraste met korte en knap geplaatste ballen. Door het sterke serveren namen de BTN-mannen de regie over en wonnen alsnog met 21-12 en 15-10.

Uitslagen European Masters Pelhrimov

Halve finale:
Brouwer/Meeuwsen - Doppler/Horst (Oos) 2-1 (16-21, 21-12, 15-10)

Finale:
Brouwer/Meeuwsen - Kantor/Losiak (Pol) 2-0 (24-22, 22-20)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×