Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben de halve finale op de Beach Pro Tour Finals verloren. Stam en Schoon moesten na drie sets hun meerdere erkennen in de Amerikaanse Hughes/Cheng, Brouwer en Meeuwsen verloren met dezelfde cijfers van Bryl/Losiak uit Polen. Vanmiddag strijden de twee teams om brons.

Stam/Schoon verliest opnieuw in drie sets van Hughes/Cheng
In de halve finale stonden Katja Stam en Raïsa Schoon voor de tweede keer dit toernooi tegenover Sara Hughes en Kelly Cheng uit de Verenigde Staten. Dankzij een ace en een blokkeringspunt van Stam namen de Nederlanders een vroege 1-4 voorsprong in de eerste set. De Amerikanen kwamen terug tot 14-14, waarna de teams binnen één punt van elkaar bleven. Stam en Schoon kwamen als eerste op setpunt (19-20), maar hadden er uiteindelijk vijf nodig. Met een ace van Schoon pakte het Nederlandse duo uiteindelijk de set: 24-26. In set twee waren het opnieuw Stam en Schoon die direct de leiding namen, maar mede dankzij de sterke service van Hughes gingen de Amerikanen de technische time-out in met een 12-9 voorsprong. Het voordeel bleef aan de kant van Hughes/Cheng en op 19-15 waren ze dicht bij de setwinst. Met drie punten op rij kwam Nederland terug tot 19-18, maar het bleek uitstel van executie: de set ging met 21-19 naar de Amerikanen.

In de allesbeslissende derde set maakte Cheng/Hughes het verschil door bij een stand van 7-7 drie punten op rij te scoren. De Amerikanen speelde de set solide uit en met 15-10 claimde het duo een plek in de finale. Stam en Schoon spelen vanmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd om brons tegen Clancy/Mariafe. In de halve finale verloor het Australische duo met 2-1 (15-21, 21-12, 15-11) van Duda/Ana Patrícia uit Brazilië.

Sterk serverend Polen wint driesetter van Brouwer/Meeuwsen
Alexander en Robert Meeuwsen namen het in de halve finale op tegen Michal Bryl en Bartosz Losiak. Met hun sprongservice wist het Poolse duo vanaf het begin van de eerste set veel druk te zetten. Na een 3-0 start voor de Polen speelde Brouwer/Meeuwsen een bijna foutloze set. Op 8-8 trok het duo de stand weer gelijk en bij een stand van 14-14 namen ze de voorsprong dankzij een killblock van Meeuwsen. Goed verdedigingswerk van Brouwer gaf het duo even later twee setpunten. Polen werkte de eerste weg, maar met een servicefout gaf Losiak de set vervolgens cadeau: 21-19. In set twee was het opnieuw de servicedruk waarmee Polen direct de leiding nam. Het duo bouwde hun voorsprong steeds verder uit en met ruime cijfers trokken ze de stand weer gelijk: 12-21.

Een ace van Brouwer gaf Nederland een 2-5 voorsprong in de derde set, maar Bryl/Losiak wist het volledig om te draaien. Brouwer en Meeuwsen kwamen aanvallend amper tot scoren en bij een stand van 9-9 scoorde Polen vier punten op rij. Daarmee was het verschil gemaakt: met 15-11 ging de finaleplek naar Bryl/Losiak. Om 17.00 uur spelen Brouwer en Meeuwsen de bronzen finale tegen de verliezer van het duel tussen de Italiaanse Nicolai/Cottafava en Mol/Sørum uit Noorwegen.