Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga hebben zich geplaatst voor de finale van Queen & King of the Court European Finals. Mart van Werkhoven/Matthew Immers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen strijden zondag in de play-off om de laatste finaleplek.

Finaleplek voor Varenhorst/Penninga
Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga zijn het enige Nederlandse mannenteam dat zich rechtstreeks geplaatst heeft voor de finale. Het gelegenheidsduo won de eerste ronde van de halve finale met 15 punten en overleefde de tweede ronde door 6 punten te noteren. In de laatste ronde was het lang spannend tussen de drie overgebleven teams. Varenhorst en Penninga scoorden nét genoeg voor een finaleticket: met 9 punten eindigden ze boven de Franse Gauthier-Rat/Krou (8 punten). Zondagavond spelen de Nederlanders de finale tegen Europees kampioen Åhman/Hellvig uit Zweden, olympisch kampioen Mol/Sørum, Berntsen/Mol uit Noorwegen en een team uit de play-off.

Van Werkhoven/Immers en Brouwer/Meeuwsen spelen play-off
Mart van Werkhoven en Matthew Immers zien we zondag terug in de play-off. Met nog 10 seconden op de klok in de tweede ronde van de halve finale, was er slechts één scenario waarop het duo de volgende ronde niet zou halen. In dat scenario mochten Nõlvak/Tiisaar, die op dat moment aan de koningskant stonden, geen punt meer scoren. Van Werkhoven en Immers stonden aan de uitdagerskant en hadden hun lot in eigen handen. Immers serveerde de bal echter uit en gaf daarmee het punt aan Nõlvak/Tiisaar. In de play-off treffen ze onder andere Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het duo begon sterk aan de halve finale, waar ze in de eerste ronde 11 punten scoorden. In de tweede ronde benutte ze echter te weinig van hun kansen aan de koningskant en met 4 punten eindigde Brouwer/Meeuwsen onderaan. De andere twee teams die morgen in de play-off strijden voor de laatste finaleplek zijn Nõlvak/Tiisaar uit Estland en Gauthier-Rat/Krou uit Frankrijk.

Geen Nederlandse vrouwenteams meer in de race

Katja Stam en Raïsa Schoon stonden zaterdagmiddag met Helland-Hansen/Olimstad uit Noorwegen en de Franse Placette/Richard in de play-off, waar ze speelden voor in een plek in de halve finale. Lang leek het erop alsof de Nederlanders onderaan zouden eindigen, maar in de slotfase was er een sprankje hoop. Stam en Schoon tikten de 8 punten aan, maar kwamen tijd tekort. Met 9 punten ging de overwinning naar de Noren. Pleun Ypma en Emi van Driel vlogen er in de eerste ronde van de halve finale uit. De Nederlanders stonden in de laatste seconden aan de winnaarskant en hadden genoeg aan één punt om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Dat punt maakten ze echter niet en daarmee eindigde het toernooi voor de Nederlandse vrouwen.

Finales

Bekijk hier het schema van de finaledag van Queen & King of the Court.
Met een YouTube premium account zijn alle wedstrijden van het toernooi te volgen op het YouTube-kanaal van CEV Volleyball. Ook zijn de wedstrijden te zien op EuroVolley.tv (€ 2,99) en Ziggo (Sport) Kanaal 13 en 14.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×