De mannen van Sliedrecht Sport zijn aan een enorm succesvol seizoen bezig. De ploeg van trainer Paul van der Ven is de trotse koploper van de Topdivisie en schakelde in de nationale beker al topploeg Draisma Dynamo uit. Gisteravond lieten ze zien een echte 'cupfighter' te zijn, want in eigen huis werd in de kwartfinale Coniche Topvolleybal Zwolle overtuigend uitgeschakeld: 3-0.

De mannen van Sliedrecht lijken gemaakt te zijn voor het bekertoernooi. Ze wisten vorig seizoen ook al de halve finale te bereiken, een knappe prestatie voor een topdivisionist. Ze herhalen dat dit seizoen en hoe. In de achtste finale werd er in De Basis met 3-2 gewonnen van Draisma Dynamo en gisteren was het weer feest in Sliedrecht.

In de kwartfinale werd Coniche Topvolleybal Zwolle gedeclasseerd. De eredivisionist had helemaal niks in te brengen. Sliedrecht Sport was weer enorm gretig en fel en bij Zwolle gingen de 'koppies' al snel hangen. Er lukte bij de uitploeg weinig en Sliedrecht kreeg vleugels na de winst in de eerste set: 25-20.

Het werd een afgang voor Zwolle, in de tweede set was het niveau van de eredivisionist extreem laag. Sliedrecht Sport profiteerde optimaal en met sterk serverend werk werd het maar liefst 25-7. Ook in de derde set had Zwolle niks in te brengen en maakte Sliedrecht het overtuigend af: 25-13.

De cupfighters mogen zich gaan opmaken voor de halve finale. Daarin staan ze tegenover SV Land Taurus of Inter Rijswijk. Die zullen de Sliedrechtse mannen zeker niet meer onderschatten.

Programma kwartfinale beker

SV Land Taurus - Inter Rijswijk
Seesing Personeel Orion - Advisie/SSS
Webton Hengelo - Abiant Lycurgus

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn