Donderdagavond heeft De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zich geplaatst voor de kwartfinale om het landskampioenschap. In de herencompetitie heeft Simplex SSS nog één punt nodig om een ticket veilig te stellen.

BetCity Eredivisie Mannen
Op woensdagavond werden er twee wedstrijden in de B-poule van de herencompetitie gespeeld. Simplex SSS, met de recente overwinning op VoCASA nog vers in het geheugen, stond tegenover Prima Donna Kaas Huizen. Een overwinning zou hun voorsprong op Nijmegenaren verder verstevigen en hun kans op een kwartfinaleplek flink vergroten. Ondanks de sterke tegenstand van Prima Donna Kaas Huizen, die in Sjoerd Hoogendoorn (18 punten) en Tomas Halanda (16 punten) de topscorers van de avond had, was SSS sterker in de beslissende fasen van de sets. Met setstanden van 22-25, 23-25, en 23-25 wist SSS de overwinning naar zich toe te trekken. Deze zege zet het team van Paul van der Ven in een gunstige positie voor de laatste speelronde, met een voorsprong van drie punten op VoCASA, waardoor hun plaatsing voor de kwartfinale om het landskampioenschap bijna zeker lijkt.

In Zevenhuizen wist Sliedrecht Sport de nacompetitie ongeslagen af te sluiten door met 1-3 van Scherp in Packaging ZVH te winnen. Alleen in de tweede set was het spannend. Daarin wist ZVH vier setpunten van Sliedrecht weg te werken en de setwinst naar zich toe te trekken. In de overige sets was Sliedrecht duidelijk de sterkere partij: 17-25, 29-27, 19-25, 19-25.

Uitslagen
Prima Donna Kaas Huizen - Simplex SSS 0-3 (22-25, 23-25, 23-25)
Scherp in Packaging ZVH - Sliedrecht Sport 1-3 (17-25, 29-27, 19-25, 19-25)

Eredivisie Dames
Apollo 8 slaagde er niet in hun aspiraties voor de eerste plaats in de A-poule levend te houden na woensdagavond voor de tweede keer op rij een nederlaag te lijden. Ondanks dat de Bornse ploeg in totaal meer punten scoorde, viel de overwinning in het voordeel van Visser Assen/Sudosa-Desto. Een overtuigende overwinning in de derde set met 10-25 voor Apollo was onvoldoende voor een ommekeer in het duel, dat met 3-1 gewonnen werd door Assen. Met nog slechts één wedstrijd te spelen in de A-poule is de eindstand nu duidelijk: Friso Sneek claimt de eerste plaats, gevolgd door Apollo 8 op de tweede positie. Beide teams stomen daarmee rechtstreeks door naar de halve finales. Assen en Zwolle, geëindigd als derde en vierde, zullen in de kwartfinales strijden om een plek bij de laatste vier.

In de B-poule verzekerde De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zich vanavond van de tweede plek. Na twee winnende sets leek de overwinning binnen handbereik, tot Peelpush de derde set opeiste en in de vierde set lange tijd op voorsprong stond. Richting de slotfase kon Utrecht het tij keren, maar door een aantal servicefouten op matchpoint kon de equipe van Vera Koenen het steeds niet afmaken. Uiteindelijk kon het - dankzij een fout van Peelpush - diep in de vierde set toch de overwinning vieren: 28-30. Dit resultaat garandeert Utrecht een tweede plaats in de B-poule en een confrontatie met Assen in de kwartfinale.

Het markeert tevens het einde van het seizoen voor Sliedrecht Sport, dat als derde eindigt in de B-poule. Het team, dat hun volle prijzenkast dit seizoen niet aan kan vullen, sloot het seizoen af met een 0-3 overwinning op SOMAS/Activia, maar wist dat de mogelijkheid om door te gaan in de competitie gering was. Het lot lag in handen van Utrecht's prestatie; met hun overwinning kwam er een einde aan het seizoen van Sliedrecht.

Net als bij de heren, werd de B-poule bij de dames eveneens gedomineerd door een team dat zonder verliespartijen de competitie afsloot. Draisma Dynamo domineerde in de wedstrijd tegen Voltena, waarin de thuisploeg onder meer 13 killblocks noteerde. Het resulteerde in een overtuigende overwinning in drie sets: 25-17, 25-22 en 25-16. De ploeg van Harry van den Brink kijkt nu uit naar de kwartfinales om het landskampioenschap, waar ze het op zullen nemen tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal. Voor Voltena betekende deze wedstrijd het einde van een bewogen jaar in de Eredivisie, hun laatste optreden op dit niveau.