In de derde Champions League-week heeft de regerend clubwereldkampioen Imoco Volley Conegliano duidelijk laten blijken dat zij dé favoriet zijn voor de overwinning in de hoogste Europese competitie. De ploeg van Robin de Kruijf won al haar wedstrijden met 3-0 en toonde een wervelend niveau tegen de Turkse topclub Fenerbahce. Juliet Lohuis won met Stuttgart een van hun twee vijfsetters.

Laura Dijkema zou deze week voor het eerst in de Champions League in actie komen met haar team Lokomotiv Kaliningrad. Op dinsdag maakte zij bekend dat haar moeder is overleden, ze heeft niet deelgenomen aan de wedstrijden in Istanboel.

Poule B
De absolute titelfavoriet Conegliano, waar Robin de Kruijf al aan haar vijfde seizoen begint, organiseerde het eerste toernooi in Treviso. In een poule met het Franse Nantes, Sloveense Kamnik en Turkse Fenerbahce leek van tevoren dat zij alleen van het laatstgenoemde team iets te vrezen zouden hebben. Maar zelfs dat bleek ongegrond, want Conegliano, met een ware sterrenline-up, won al haar wedstrijden met 3-0.

In de eerste wedstrijd op dinsdag hoefde De Kruijf niet in actie te komen, ook Paola Egonu en Kimberly Hill kregen rust. Met de Franse invaldiagonaal Gicquel won Imoco Volley toch eenvoudig van Kamnik. Op woensdag stelde coach Daniele Santarelli zijn topspeelsters wel op, wat resulteerde in een ruime 3-0 zege op Nantes. De Kruijf was daarin goed voor 13 punten.

Op donderdag stond de kraker tegen Fenerbahce op het programma. Met speelsters als Naz Aydemir Akyol, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar en Melissa Vargas Abreu in de gelederen een tegenstander van formaat. Maar tegen de pure klasse van de sterren van Conegliano was geen kruid gewassen. Diagonaal Paola Egonu, passer/loper Kimberly Hill, de Nederlandse Robin de Kruijf en spelverdeelster Joanna Wolosz leverden een waar spektakel af. Fenerbahce kon niet omgaan met het snelle en vernuftige spel van Wolosz en haar topaanvalsters. Ook de jonge Sarah Luisa Fahr maakte indruk op het midden. De wedstrijd was na 71 minuten voorbij, de setstanden zeggen genoeg: 3-0 (25-14, 25-19, 25-19). Met deze eclatante zege onderstreepte Conegliano haar titelaspiraties.

Poule D
In Istanboel werkte het Stuttgart van Juliët Lohuis, Hester Jasper (herstellende van een knieoperatie) en coach Erik Reitsma (assistent-coach van Avital Selinger bij Oranje) ook haar eerste wedstrijden af. Daarin namen ze het op tegen het Turkse Eczacibasi en de twee Russische teams Dinamo Moskou en het Lokomotiv Kaliningrad zonder Laura Dijkema.

In de eerste wedstrijd op dinsdag kwam Stuttgart in winnende positie, maar vergaten zij het af te maken. Een 2-0 voorsprong tegen de Champions League-winnaar van 2015 bleek onvoldoende. Op woensdag werd de tweede vijfsetter wel gewonnen, Dinamo Moskou werd gevloerd. Lohuis scoorde 12 keer.

Op donderdag was alle kracht op bij de Duitse ploeg, tegen Kaliningrad werd een verrassende 3-0 nederlaag geleden. Lohuis kwam nog wel tot negen punten die wedstrijd. Stuttgart staat nu op de derde plaats, het Kaliningrad van Laura Dijkema op de tweede. Het tweede toernooi van de groepsfase wordt in de thuishaven van Dijkema gespeeld begin februari, dan zal duidelijk worden welke teams doorgaan naar de kwartfinales.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×