Zondag gaat de Eredivisie Heren van start met de strijd om de Supercup. In de klassieke seizoensopener staan landskampioen Draisma Dynamo en bekerwinnaar Samen Lycurgus tegenover elkaar. Het duel begint om 14.00 uur en is te volgen via de livestream van NOS.

Vorig jaar stonden Lycurgus en Dynamo ook tegenover elkaar in de strijd om de Supercup. De prijs ging toen naar de mannen van Lycurgus, die een paar maanden later ook de Nationale Beker wonnen ten koste van Dynamo. De Apeldoornse ploeg piekte aan het eind van het seizoen, toen ze zich plaatsten voor de play-offs om de landstitel en de best-of-five serie met 3-0 van Active Living Orion wonnen. Hierdoor konden ze zich voor het derde jaar op rij tot de beste van Nederland kronen.

Beide teams beleefden geen vlekkeloze aanloop naar het seizoen. Lycurgus ondervond moeilijkheden in oefenwedstrijden tegen buitenlandse teams, deels als gevolg van blessureleed. Om die reden is Ramon Martinez Gion vlak voor de start van het seizoen nog toegevoegd aan de selectie. De passer-loper is inmiddels hersteld van een achillespeesblessure die hij vorig seizoen in de bekerfinale opliep. Hij is nog niet topfit, maar is komende zondag wel inzetbaar in de strijd om de Supercup tegen zijn voormalige club. Ook middenaanvaller Robin Boekhoudt staat klaar om tegen zijn oude team te spelen. Daarnaast heeft de technische staf een aantal buitenlandse talenten binnen weten te halen, waaronder de Amerikaanse spelverdeler Cole Bogner en diagonaal Cal Fisher.

Ook de heren van Dynamo hebben nog niet hun optimale vorm laten zien in de oefenwedstrijden. Met een krappe selectie wisten ze echter net voor het begin van het seizoen nog een ervaren tweede spelverdeler aan te trekken. Naast Freek de Weijer voegt Gijs van Solkema zich nu bij de selectie, waarmee de ploeg nu beschikt over twee spelverdelers met ervaring in het nationale team. Bovendien hebben ze op de middenpositie de ervaren Maikel van Zeist aan boord, die na zijn buitenlandse avontuur terugkeert naar zijn oude club. Daarnaast zijn twee spelers overgekomen van Simplex SSS: libero Edvin Svärd en passer-loper Cas Abraham.

Tickets & livestream
Mis de strijd om de Supercup niet! Zondag om 14.00 uur wordt het startschot gegeven in Omnisport. Kaarten voor de wedstrijd zijn hier beschikbaar. Kan je niet in Apeldoorn aanwezig zijn? Dankzij de livestream op NOS (nos.nl/live) is de Supercup voor iedereen te volgen!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn