Dros-Alterno en Advisie/SSS doen goede zaken in degradatiestrijd

Dros-Alterno en Advisie/SSS doen goede zaken in degradatiestrijd

De eredivisie nadert de ontknoping en ook in de degradatiepoules wordt het steeds spannender. De dames van Dros-Alterno deden zondag uitstekende zaken door met 3-1 te winnen van concurrent Apollo 8. Bij de heren is er nog veel mogelijk, maar Adivisie/SSS deelde een tik uit door met 3-2 te winnen van VoCASA. De komende weken is het erop of eronder in de strijd tegen degradatie.

Dros-Alterno wilde zondagmiddag voor het eigen publiek laten zien dat ze in de eredivisie thuishoren. Vorig seizoen was de Apeldoornse ploeg nog dichtbij de landstitel, nu vechten de dames om zich te handhaven. Tegen debutant Apollo 8 leverde het een spannende, mooie strijd op waarin beide teams alles gaven. De thuisploeg begon nog wat zenuwachtig aan de strijd tegen de gasten uit Borne, maar kwam tijdens de eerste set steeds beter in het spel.

Blokkerend wist de Apeldoornse ploeg in de tweede fase van de set meer het verschil te maken en het werd tot grote vreugde van het thuispubliek 25-21. In de tweede set werd het extreem spannend, maar nu sloeg de eredivisie debutant toe op de belangrijke punten: 24-26 en daarmee 1-1. Toch liet de runner-up van seizoen 2017-2018 zich niet van slag brengen door een verloren set, met sterk spel en goed serverend werd de wedstrijd gewonnen: 25-20 en 25-19 voor Alterno.

De Apeldoornse ploeg deed uitstekende zaken met de 3-1 overwinning, lijfsbehoud is nu erg dichtbij voor Dros-Alterno. In de volgende ronde van de degradatiepoule spelen Apollo 8 en Pharmafilter US tegen elkaar. 

Bij een overwinning van Apollo 8 is Dros-Alterno zeker van behoud op het hoogste niveau. Mocht de ploeg uit Borne volgende week niet winnen, kan Alterno het de week daarop zelf beslissen op bezoek bij Apollo. In Borne is een punt al genoeg voor handhaving van dames van Alterno. 

Degradatiekraker heren

In Barneveld werd zaterdagavond een echte degradatiekraker gespeeld tussen de lokalen helden van Advisie/SSS en VoCASA. In een bomvolle Sporthal De Meerwaarde vol sfeer werd het een razend spannende vijfsetter. 

Lang leek het 3-1 te gaan worden voor SSS, maar de debutant uit Nijmegen vocht keihard voor elk punt en dwong een vijfde set af. Tot opluchting van het massaal aanwezige thuispubliek wisten de heren van Advisie/SSS in de beslissende vijfde set alsnog toe te slaan, het eindigde in 25-18, 16-25, 25-21, 26-28, 15-11 en daarmee deed ‘the green army’ goede zaken. 

In de degradatiepoule staat de ploeg uit Barnveld aan kop, maar alles is nog mogelijk. Het is zeer spannend. Wint Coniche Zwolle volgende week, dan staan de drie ploegen weer helemaal gelijk.

Uitslag degradatiepoule dames:

Dros-Alterno - Apollo 8 3-1 (25-21, 24-26, 25-20, 25-19)

Stand degradatiepoule dames:
Dros-Alterno 2-6
Apollo 8 2-5
Pharmafilter US 2-1

Uitslag degradatiepoule heren:

Advisie/SSS - VoCASA 3-2 (25-18, 16-25, 25-21, 26-28, 15-11)

Stand degradatiepoule heren:
Advisie/SSS 2-5
VoCASA 2-5
Coniche Zwolle 2-2

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×