Dubbel gevoel Brouwer en Meeuwsen na winst op Noorwegen

Dubbel gevoel Brouwer en Meeuwsen na winst op Noorwegen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op de World Tour Finals in Hamburg de lange zegereeks van de Europees kampioenen Mol en Sørum doorbroken. De heren van Beachvolleybal Team Nederland wonnen een geweldige poulewedstrijd met 2-1 (17-21, 25-23, 15-13) maar dropen toch enigszins teleurgesteld af. Ze hadden net te weinig punten gescoord om door te gaan naar de kwartfinale. Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren van Brazilië.

Mol en Sørum wonnen 22 duels achter elkaar, ze begonnen aan hun sterke reek op de Gstaad Major en wonnen daarna in Den Haag de Europese titel. Ook in Wenen schreven ze, zonder een duel te verliezen, de titel op hun naam. Ook in Hamburg wonnen de 'BeachVinkings' in de poule drie duels op een rij, maar aan hun 'winning streak' kwam vandaag een einde.

Daar waren Brouwer en Meeuwsen verantwoordelijk voor. Ze speelden een goede partij, al kregen ze in de eerste set nog geen grip op het spel van de Noren. Die set werd met 17-21 verloren. In de extreem spannende tweede set werkten de BTN-heren meerdere matchpoints van de Europees kampioen weg en sloegen ze zelf alsnog hard toe: 25-23.

In de derde set genoot het massaal aanwezige Duitse publiek van een beachvolleybalshow. Beide teams gaven alles en dat leverde een spektakel op. Met twee lange en sterke blokkeerders (Meeuwsen en Mol) leverde het prachtige duels aan het net op. De Oranje mannen maakten de 'big points' en sleepten de zege binnen met 15-13. 

Puntenratio

Maar dat bleek niet genoeg om in het toernooi te blijven, ze hadden net een paar puntjes meer moeten scoren om als derde in de poule te eindigen. Op puntenratio gingen nu de Letten Plavins en Tocs naar de kwartfinale. 

Meeuwsen baalde dan ook na de zege op de Noren. "We winnen maar zijn niet tevreden. Het is mooi dat we hun zegereeks eindigen, maar we wilden vooral verder in het toernooi. Er doen hier alleen maar sterkte teams mee, we wisten dat het moeilijk zou worden. Maar dat we zo vroeg klaar zijn is teleurstellend."

Keizer en Meppelink

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren ook hun derde pouleduel op de World Tour Finals. De Brazilianen Maria Antonelli en Carol waren met 21-14, 16-21 en 15-8 te sterk voor de BTN-dames. 

Keizer was na afloop eerlijk over de verloren partij. "We zijn een beetje moe, maar dat is geen excuus want we waren in Wenen ook moe. We konden vandaag niet ons beste niveau halen en we konden ook mentaal het niet bolwerken. We konden fouten niet loslaten en focussen op het volgende punt. Heel jammer dat ons spel er op dit toernooi niet uitkomt. Maar we zijn gretig en willen mogen goed afsluiten in Hamburg."

Sanne Keizerand Madelein Meppelinkfrom The Netherlands

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×