Het eredivisieseizoen is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Dylan Boerefijn, diagonaal van SV Land Taurus uit Houten.

Op welke positie speel je? 

"Al sinds dat ik bij de senioren speel, sta ik op de diagonaal-positie. In de jeugd was ik altijd passer/loper."

Hoe gaat het dit seizoen? 

"Persoonlijk gaat het dit seizoen erg goed. De rol die van mij wordt verwacht dit seizoen maak ik vaak waar. Mijn rol komt erop neer dat ik alle setups in mijn richting moet scoren of in ieder geval moeilijk moet wegleggen. Zo krijg ik ook veel overgenomen ballen die ik moet oplossen. Met het team gaat het ook goed. Wij staan op dit moment zesde maar worden wel op de voet gevolgd door de teams onder ons. Er komen nog een aantal belangrijke wedstrijden aan en als we die weten te winnen dan sluiten we het eerste gedeelte super af."

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen? 

"Mijn persoonlijke ambitie dit seizoen is om mijn team in de play-offs te krijgen. Dit moeten we uiteraard doen door zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Voor mij persoonlijk wil ik graag heel belangrijk zijn voor het team. Dit betekent dat ik zoveel mogelijk punten moet scoren en tegelijkertijd zo min mogelijk fouten mag maken. Dit verloopt tot nu toe goed en daardoor sta ik dan ook hoog in het topscorers overzicht."

Wat zijn je sterke en zwakke punten? 

"Op volleybalgebied is dat aanvallen en blokkeren. Daarnaast kan ik vaak goed de rust bewaren voor mezelf en het team. Zo laat ik mij ook nooit beïnvloeden door frustratie of het gedrag van anderen. Ik ben minder goed in verdedigen. Ook is een zwakte van mij dat ik soms te weinig van me laat horen waardoor ik dan ook te weinig energie in de groep breng."

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club? 

"Mijn hoogtepunt was het winnen van de nationale beker vorig jaar tegen de torenhoge favoriet Lycurgus. Alle laatste ontmoetingen tussen beide ploegen waren overwinningen voor Lycurgus. Van te voren zou dan ook niemand zijn geld hebben ingezet op Taurus. Toch kwamen de Taurus supporters in grote getale kijken. En mede daardoor wisten wij die ene wedstrijd waar het allemaal om ging te winnen. Deze stunt zal ik zeker weten nooit meer vergeten."

Wat is jouw favoriete tegenstander?

"Mijn favoriete tegenstander is Dynamo. Om mijn maten Dustin Bontrop en Tom van Steenis aan de andere kant van het net te zien staan geeft altijd extra motivatie. Vaak zitten de tribunes ook extra vol tijdens deze wedstrijden."

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen?

"Natuurlijk zou ik graag de bekerfinale opnieuw willen spelen. Alleen al om de hele sfeer door alle meegereisde Taurus supporters weer te kunnen beleven. Het feest na die wedstrijd pak ik dan natuurlijk ook gelijk mee. Ook zou ik graag alle wedstrijden met mijn oude jeugdteam bij Castellum nog wel over willen spelen. Veel spelers uit dat team zijn nog steeds mijn beste vrienden."

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren? 

"Ik hoop in mijn carrière ooit nog een keer landskampioen te worden. Ook wil ik ooit nog de topscorer van de eredivisie zijn. En als laatste lijkt mij een buitenlands avontuur ook heel gaaf."

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×