Eredivisie volleybal keert terug in Zevenhuizen

Eredivisie volleybal keert terug in Zevenhuizen

Er wordt volgend seizoen weer eredivisie gespeeld in Zevenhuizen. De heren van CAS CRM-ZVH speelden zaterdagavond de kampioenswedstrijd in hun Swanla tegen concurrent Zalsman Reflex Kampen. Een gedroomde ontknoping, in de allerlaatste speelronde streden de nummer 1 en 2 tegen elkaar om de titel in de topdivisie. Het werd 3-1 voor ZVH en daarmee keert de eredivisie terug in Swanla.

Pas in de allerlaatste ronde werd bekend wie de titel zou pakken in de topdivisie en promoveert naar de eredivisie. De twee ploegen die daar vol voor gingen het hele seizoen stonden zaterdagavond in de ultieme ontknoping tegenover elkaar: CAS CRM-ZVH ontving koploper Zalsman Reflex Kampen.

Zalsman Reflex had voor aanvang van de titelstrijd twee punten voorsprong op CAS CRM-ZVH en wist dat twee sets genoeg waren om kampioen te worden. Voor de thuisploeg was de opdracht dus ook glashelder, met 3-0 of 3-1 winnen in een uitverkocht Swanla.

De start was ijzersterk van de thuisploeg. De eerste twee sets gingen dan ook met 25-17 en 25-21 naar de ploeg van trainer Kristian van der Wel. Toch wisten de gasten uit Kampen daarna wat terug te doen in de zenuwslopend spannende derde set, die met 23-25 naar Reflex ging. 

Een allesbeslissende vierde set dus. De ploeg die de vierde set pakt, verovert ook de titel. Dat leverde een mooie strijd op waarin snel duidelijk werd dat de heren van CAS CRM-ZVH een maatje te sterk waren en de zenuwen onder controle hadden. Ze namen een ruime voorsprong en gaven het niet meer weg: 25-18. Een groot feest in Swanla.

Na twee seizoenen in de topdivisie keert de ploeg uit Zevenhuizen terug op het hoogste niveau en mag ZVH zich weer eredivisionist noemen. Een knappe prestatie voor een ploeg vol jonge talenten uit de regio aangevuld met een aantal ervaren spelers. 

ZVH is terug op het hoogste niveau, waarin de ploeg in het verleden al vele successen behaalde in zowel Zevenhuizen als Rotterdam: 8x landskampioen, 6x bekerwinnaar en 3x de supercup.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×