Er staat weer een spannend Eredivisieweekend voor de deur, met onder meer de eerste A-poule wedstrijden bij de dames! Ook in de BetCity Eredivisie Mannen zijn er genoeg duels om naar uit te kijken.

Eredivisie Dames
Dit weekend start de A-poule van de Eredivisie Dames, waar Friso Sneek vooralsnog aan kop gaat met 3 punten. Visser Assen/Sudosa-Desto neemt de tweede plek in en heeft 2 punten overgehouden aan de reguliere competitie. De volleybalsters van Apollo 8 hebben 1 punt achter hun naam staan en Djopzz Zwolle Topvolleybal begint de A-poule zonder punten. Op zaterdag staat de krachtmeting tussen Apollo en Sudosa-Desto op het programma, een herhaling van de intense halve finale van de Nationale Beker. De ploeg uit Borne zegevierde na vijf sets, maar in de reguliere competitie won Assen tweemaal van Apollo. Op zondag kruisen Zwolle en Sneek de degens. Zwolle slaagde er dit seizoen nog niet in om Sneek te verslaan. Kunnen ze deze trend doorbreken tijdens hun eerste thuiswedstrijd in de A-poule?

Daarnaast vinden er drie confrontaties plaats in de B-poule.Op zaterdag trappen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport om 17.00 uur de speelronde af. Met slechts één punt verschil, als gevolg van het puntverlies van Sliedrecht tegen Voltena vorige week en de overwinning van Dynamo in hun eerste duel, belooft het een intense strijd te worden. Koploper De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht staat thuis tegenover Voltena. Het slotakkoord wordt op zondag verzorgd door Peelpush en SOMAS/Activia

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 27 februari

17.00 uur

Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport

Zaterdag 27 februari

19.00 uur

Apollo 8 - Visser Assen/Sudosa-Desto

Zaterdag 27 februari

20.00 uur

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Voltena

Zondag 28 februari

15.30 uur

Peelpush - SOMAS/Activia

Zondag 28 februari

15.30 uur

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Friso Sneek


BetCity Eredivisie Mannen

In de mannencompetitie staan er vier duels op het programma. In de A-poule vindt zowel een wedstrijd tussen de winnaars als een wedstrijd tussen de verliezers van het openingsduel van vorige week plaats. Op zaterdagavond staan Draisma Dynamo en Nova Tech Lycurgus, die vorige week zonder overwinning bleven, tegenover elkaar. Dynamo won aan het begin van het seizoen de Supercup ten koste van Lycurgus, maar een week later namen de Groningers al revanche. In hun laatste ontmoeting anderhalve week geleden kwam Dynamo na vijf sets als winnaar uit de bus. Op zondag de strijd tussen de twee winnaars van het openingsduel: Active Living Orion tegen Numidia VC Limax. Wie blijft ongeslagen in de A-poule?

In de B-poule strijden de teams verder voor de twee bovenste plekken. Sliedrecht Sport, momenteel aan kop met zeven punten, staat tegenover Simplex SSS. De Barneveldse ploeg begon op de tweede positie, maar zakte na een verrassende nederlaag tegen Scherp in Packaging ZVH naar de derde plek. VoCASA bezet momenteel de tweede plaats en zal er alles aan doen om deze positie vast te houden. Op zaterdag neemt de ploeg uit Nijmegen het op tegen Scherp in Packaging ZVH.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 27 februari

20.00 uur

Scherp in Packaging ZVH - VoCASA

Zaterdag 27 februari

20.00 uur

Draisma Dynamo - Nova Tech Lycurgus

Zaterdag 27 februari

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Simplex SSS

Zondag 28 februari

16.00 uur

Active Living Orion - Numidia VC Limax


Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn