Eredivisie Dames

Eurosped neemt revanche in Overijsselse derby

De volleybalsters van Eurosped verloren eerder dit seizoen in de eredivisie met 0-3 van Regio Zwolle Volleybal, ze lieten dat niet nog een keer gebeuren. De nummer twee van de eredivisie won zaterdag op bezoek in Zwolle de Overijsselse derby op overtuigende wijze met 0-3 (17-25, 20-25, 19-25) en nam daarmee revanche.

Eurosped liet er in Zwolle geen gras over groeien, de ploeg van trainer Jan Berendsen nam in het Landstede Topsportcentrum een rappe voorsprong. De Vroomshoopse ploeg had de regie volledig in handen, dat was te danken een goed serverend werk en een ijzersterk blok. De Zwolse ploeg kon niet in het spel komen en de eerste set ging dan overduidelijk naar de gasten: 17-25.

Ook in de tweede set liet Eurosped zien dat ze niet voor niets op de tweede plek staan. De Vroomshoopse dames bleven scherp serveren en dat maakte het verschil. De tweede set ging met 20-25 naar de gasten en in de derde set liep het exact hetzelfde. De service was een belangrijk wapen voor Eurosped en Zwolle wist maar niet onder de druk uit te komen. 

De derde set werd met 19-25 ook een prooi voor Eurosped. Een echte teamprestatie, want er was niet een echte uitblinker. Veel speelsters scoorden voor de Vroomshoopse ploeg, er werd heel gevarieerd gespeeld. Laura de Zwart werd met haar tien punten topscorer. Revanche dus voor Eurosped in de Overijsselse derby, wordt vervolgd in de kampioenspoule (play-offs).

“Zij waren serverend en blokkerend sterk vandaag, waardoor zij denk ik terecht hebben gewonnen”, stelt Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis, die zijn team zeker niet slecht zag spelen. “Nee, Eurosped was gewoonweg stabieler en het is lastig om tegen dit soort ploegen een gaatje te dichten.”

Uitslagen eredivisie dames:

Zaterdag: Regio Zwolle Volleybal - Eurosped 0-3 (17-25, 20-25, 19-25) Pharmafilter US - Dros Alterno 0-3 (17-25, 16-25, 20-25)
VC Sneek - FAST 3-1 (25-18, 25-18, 24-26, 25-23)

Zondag:
TT Papendal/Arnhem - Sliedrecht Sport
Springendal Set-Up ’65  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×