Nadine Everaert en Wies Bekhuis hebben op het EK onder 20 in Tsjechië de vierde plaats behaald. Zij verloren in de wedstrijd om het brons van Oekraïne met 2-0.

Het was voor Nadine Everaert en Wies Bekhuis een sterk Europees Kampioenschap. In Brno, Tsjechië, waren zij als tweede geplaatst en ondervonden ze in de poulefase weinig tegenstand. In de drie gespeelde wedstrijden wisten tegenstanders slechts tweemaal boven de tien punten te komen.

In de knock-outfase werden ze direct geconfronteerd met de aanvoersters van de plaatsingslijst, de Tsjechische vrouwen Brinkova en Kinska. Toen die verslagen waren, lag de weg open richting de titel. In de kwartfinale werden twee Hongaarse zussen opzij gezet, maar in de halve eindstrijd waren de Zwitserse Annik Stähli en Menia Bentele in drie sets te sterk.

In de wedstrijd om het brons konden beide Nederlandse vrouwen geen vuist meer maken. Met 21-18 en 21-16 ging de winst naar Sofiia Rylova en Yeva Serdiuk uit Oekraïne. Rylova behaalde twee jaar geleden op het EK onder 18 de vijfde plaats met een andere partner. Met de pas 16-jarige Serdiuk behaalt zij nu haar eerste internationale podium. Het is voor het koppel Everaert/Bekhuis de eerste keer dat zij internationaal deelnemen. Wies Bekhuis nam in 2018 met Raïsa Schoon deel aan het EK onder 18, waar zij de negende plaats behaalden.

Het toernooi werd bij de vrouwen gewonnen door de Letse Varvara Brailko en Anete Namiķe. Bij de mannen won de torenhoge favoriet Zweden in de finale eenvoudig van Duitsland. Jonatan Hellvig en David Åhman zijn de regerend olympisch jeugdkampioenen en zij wonnen twee jaar geleden de Europese titel onder 18 ook in Brno.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×