FAST strikt Ivo Martinovic als nieuwe trainer

FAST strikt Ivo Martinovic als nieuwe trainer

Eredivisionist FAST heeft de zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. Zaterdag is een overeenstemming bereikt met Ivo Martinovic uit het Gelderse Rheden. Hij volgt Harmen Bijsterbosch op, die eerder aangaf zijn functie bij FAST niet meer te kunnen combineren met zijn werk, en zijn vertrek aankondigde.

Ivo Martinovic (geboren in 1955, in voormalig Joegoslavië) woont inmiddels 30 jaar in Nederland, en heeft in de nationale en internationale volleybalwereld zijn sporen verdiend. Hij is getrouwd met een Nederlandse en is vader van twee zoons. Martinovic werkt als sportdocent op de Wageningen Universiteit. Voor het NOC*NSF is hij docent-expert. Sinds 2018 is Martinovic bondstrainer (J. U16) in het district Apeldoorn.

De in 2000 tot Volleybalcoach van het Jaar uitverkoren Ivo Martinovic was als speler actief bij Optima Modrica waarmee hij in 1979 de Joegoslavische titel veroverde. Buiten de Joegoslavische grenzen speelde hij onder meer in Spanje (Palma de Mallorca, Las Palmas, Malaga, Tenerife) en Zwitserland. “Ik maakte deel uit van de nationale mannenselectie van voormalig Joegoslavië. Als speler moest ik het hebben van mijn inzet. Ik moest keihard werken om te kunnen concurreren met teamgenoten met meer talent.”, zegt de Rhedenaar, die als trainer succesvol was in de Nederlandse Eredivisie en het bekertoernooi. “Ik werkte met de mannen van Brevok uit Breda, Vrevok Nieuwegein, SSS Barneveld, Dynamo Apeldoorn. Met de vrouwenteams van Dynamo, Longa’59 Lichtenvoorde, Vrevok en Alterno Apeldoorn kwamen we in de Eredivisie uit. Met Longa werden we bekerwinnaar en speelden we Europees.” De trainer die 45 jaar actief is in het volleybal noemt zijn grootste kracht: “Afhankelijk van het niveau en situatie haal ik het beste uit de individuele speler en wordt de teamkracht optimaal.”

Momenteel is Ivo Martinovic actief bij de damesploeg van Dingden, dat in de Duitse tweede Bundesliga uitkomt. “Ik ken FAST van een oefenwedstrijd en van het befaamde Pinkstertoernooi in Sint Anthonis kende ik voorzitter Jan Peters. Ik solliciteerde nadat ik las dat er door het aanstaande vertrek van Harmen Bijsterbosch een vacature was.” Tijdens de positieve gesprekken raakte Martinovic ‘begeistert’ van FAST: “De ambities, de topsportfilosofie en de bestuurlijke organisatie spreken me zeer aan. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan.”

Het contracteren van Ivo Martinovic volgt op de overeenstemming die werd bereikt met assistent trainer coach Josha Kailola. De Gennepenaar blijft ook komend seizoen aan FAST Volleybal verbonden.

Bron: Jos Gröniger (FAST)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×