Favoriet Sliedrecht Sport heeft zich, zoals door velen verwacht, zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de Supercup 2020. De blauwwitten waren in de halve finale met 3-0 te sterk voor VC Sneek. Sliedrecht Sport speelt zondagmiddag om 13.00 uur de finale tegen Eurosped uit Vroomshoop.

Opstellingen

Coach Vera Koenen van favoriet Sliedrecht Sport, liet het volgende zevental starten: Ana Rekar (spelverdeler), Jolijn de Haan (diagonaal), Christie Wolt en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Mareen van der Woude en Carlijn Ghijssen-Jans (middens) en Emma Rekar (libero).

Jeffrey Scharbaai, de eindverantwoordelijke van VC Sneek, begon met Nienke Tromp (spelverdeler), Anlène van der Meer (diagonaal), Roos van Wijnen en Britt Scheurs (passer/lopers), Lieze Braaksma en Jasmijn Akse (middens) en Geldou de Boer (libero).

1e set:

In het begin van de eerste set speelden beide teams aantrekkelijk volleybal. Er werd door zowel Sliedrecht als Sneek uitstekend verdedigd, hetgeen prachtige rally’s tot gevolg had. Tot 11-10 voor Sliedrecht bleef het verschil beperkt, maar hierna nam de Supercuphouder gedecideerd afstand. Dankzij een blok van Christie Wolt en veel aanvals- en servicegeweld van de Sliedrechtse hardhitters Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel liep het team van Koenen uit naar 16-10 en later naar 24-17. Na een foutservice van Sneek ging de set met 25-18 naar de blauwwitten.

2e set:

In de tweede set liet coach Scharbaai van Sneek Wies van Solkema starten op de positie van Britt Scheurs. Sneek kon Sliedrecht volgen tot 5-5, maar verloor daarna de aansluiting. Sliedrecht plaatste een demarrage van 13-10 naar 22-14 en won onbedreigd de set met 25-15 na een score van Fleur Savelkoel.

3e set:

Coach Vera Koenen van Sliedrecht liet in set drie Rochelle Wopereis en Kirsten Wessels starten als respectievelijk spelverdeler en diagonaal. Sneek gaf zich bepaald niet gewonnen en boog knap een 5-0 achterstand om in een 16-13 voorsprong. Dankzij aces van Fleur Savelkoel en ex-international Carlijn Jans wist Sliedrecht tijdig het tij te keren en repareerde het de schade: 19-18. In het slotstuk kwam de 3-0 overwinning voor het team van Koenen niet meer in gevaar. Na een geslaagde omloopbal van Mareen van der Woude won Sliedrecht de derde set met 25-20 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Zondag 13.00 uur finale

Op zondagmiddag, om 13.00 uur, speelt Sliedrecht Sport in de finale van de Supercup tegen Eurosped, dat eerder op zaterdag met 3-2 van Apollo 8 won. De finale wordt live uitgezonden op volleybal.nl

Sliedrecht Sport – VC Sneek 3-0 (25-18, 25-15, 25-20)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn