De midweekse speelronde in de B-poule heeft voor weinig verrassingen gezorgd. De favorieten voor het kampioenschap lieten geen steken vallen.

SOMAS/Activia – Draisma Dynamo
Op dinsdagavond ging Draisma Dynamo op bezoek bij SOMAS/Activia. In de Activiahal in Sint Anthonis was het de thuisploeg die met de eerste set aan de haal ging (25-20). Daarna was de ploeg van Harry van den Brink bij de les. Aan de handen van passer/loper Dagmar Mourits (19 punten) en diagonaal Benthe Wismans (18 punten) werden de punten veiliggesteld.

Sliedrecht Sport - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht
Een dag later stonden nog eens twee wedstrijden in de B-poule op het programma. Sliedrecht Sport ontving De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. Bij winst kon Sliedrecht goede zaken doen. In Sporthal De Basis ging de eerste set met het kleinst mogelijke verschil naar de bezoekers (23-25). Ook de tweede set was een prooi voor de koploper van de B-poule.

Waar de eerste set ternauwernood naar de bezoekers ging, was de derde set met dezelfde cijfers voor Sliedrecht Sport. Het aanvalsspel van Sliedrecht verliep prima. Sterker nog, in aanvallend opzicht wist Sliedrecht over de gehele wedstrijd meer aanvalspunten te maken dan VV Utrecht.

In de vierde set was het De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht dat gas bijgaf. Onder aanvoering van diagonaal Iris Reinders (woensdagavond goed voor 21 punten) ging Utrecht met de winst aan de haal. Reinders liet zich niet van de wijs brengen door het nieuws over haar transfer naar Visser Assen/ Sudosa-Desto volgende seizoen dat deze week naar buitenkwam.

Voltena – Peelpush
Eveneens op de woensdagavond walste Peelpush over Voltena heen. In drie sets werd door Peelpush weinig heel gelaten van het geplaagde Voltena. In De Crosser in Werkendam wist Peelpush de thuisploeg in de eerste twee sets zelfs onder de 15 punten te houden.

Passer/loper Heleen Wiegerinck kroonde zich met 13 punten tot topscorer van de wedstrijd. Haar ploeggenoot Wies Smits volgde haar op de voet met 12 punten.

Uitslagen
SOMAS/Activia – Draisma Dynamo: 1-3 (25-20, 20-25, 22-25, 20-25)
Sliedrecht Sport - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht: 1-3 (23-25, 18-25, 25-23, 22-25)
Voltena – Peelpush: 0-3 (13-25, 12-25, 16-25)

Aankomend weekend gaat de Eredivisie verder!