Op zaterdagavond hebben de favorieten hun rol waargemaakt. Bij de dames wonnen koploper Djopzz Zwolle Topvolleybal, De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Sliedrecht Sport hun wedstrijden. In de BetCity Eredivisie Mannen waren het – met overwinningen voor lijstaanvoerder Active Living Orion, Sliedrecht Sport en VoCASA – eveneens de geijkte namen die als winnaar het veld verlieten.

Eredivisie Dames

Op zaterdagavond wist Sliedrecht Sport de goede lijn van vorige week door te trekken. Tegen Voltena – dat Anique Tavenier (die in de jeugd nog voor Sliedrecht uitkwam) door een handblessure moest missen – werden opnieuw geen punten gemorst. Voltena – dat vorige week werd geplaagd door een hoge foutenlast – gaf ook dit weekend weer de nodige punten weg (27 fouten). Bij Sliedrecht Sport – dat in totaal 33 aanvalspunten maakte was Sjakkie Donkers de grote dame. De diagnonaal maakte liefst 21 punten. Door de overwinning houdt Sliedrecht de top drie in het vizier.

Koploper Djopzz Zwolle Topvolleybal had zaterdagavond de handen vol aan Visser Assen/Sudosa-Desto. In de eerste set leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Pascal Venemam, maar in de tweede set klopte Visser Assen/Sudosa-Desto al nadrukkelijk op de deur. Twee setpoints werden weggewerkt. Uiteindelijk was het Djopzz Zwolle Topvolleybal dat met de set aan de haal ging. Daarna kantelde de wedstrijd. Set 3 en 4 gingen relatief eenvoudig naar de bezoekers. In de beslissende vijfde set komt Visser Assen/Sudosa-Desto bij 13-14 op matchpoint. Daarna neemt Djopzz Zwolle Topvolleybal het initiatief over. Door twee sterke blokkeringen van Emily Silderhuis stapt de koploper als winnaar van het veld.

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht heeft zaterdagavond de vijfde competitieoverwinning van het seizoen geboekt. Draisma Dynamo wist het de nummer drie van de ranglijst niet moeilijk genoeg te maken. Desondanks gloort er weer hoop. Na drie wedstrijden zonder setwinst, wist Dynamo in de Domstad een setje af te snoepen van De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. En dat hadden er meer kunnen zijn als Dynamo het setpoint in de vierde set had benut. Passer/loper Dagmar Mourits van Dynamo kroonde zich met 15 punten tot topscorer van de wedstrijd.

Uitslagen

Sliedrecht Sport – Voltena 3-0 (25-9, 25-13, 25-11)
Djopzz Zwolle Topvolleybal – Visser Assen/Sudosa-Desto 3-2 (25-14, 26-24, 16-25, 15-25, 16-14)
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Draisma Dynamo 3-1 (25-16, 23-25, 25-20, 26-24)

BetCity Eredivisie Mannen

VoCASA heeft zaterdagavond in eigen huis afstand genomen van de onderste helft van de ranglijst. Tegen directe concurrent Scherp in Packaging ZVH werd met 3-1 gewonnen. Na twee sets stond een gelijke stand op het scorebord in Nijmegen. In de derde set lag het momentum weer bij de thuisploeg. In de vierde set bleef het lang spannend. ZVH weet liefst drie setpoints niet te benutten. Daarmee blijven de punten in Nijmegen en komt voor VoCASA langzaam maar zeker de subtop in het vizier. Scherp in Packaging ZVH maakte zaterdagavond meer aanvalspunten dan VoCASA, maar zal op de cruciale momenten scherper moeten zijn.

In Huizen leek zaterdagavond een stunt in de maak. Koploper Active Living Orion verslikte zich de eerste set in laagvlieger Prima Donna Kaas. Terwijl in sporthal Wolfskamer al aan een ondeugende overwinning werd gedacht, stelde de lijstaanvoerder in de tweede en derde set orde op zaken. In de vierde set was het ongemeen spannend. Na vier matchpoints voor Orion krijgt Prima Donna een setpoint. Uiteindelijk slaat Orion bij het negende matchpoint toe. Op die manier verstevigt lijstaanvoerder Orion de koppositie. Prima Donna Kaas blijft voorlopig in de gevarenzone.

De zaterdagavond werd afgesloten door Sliedrecht Sport en Simplex SSS. In sporthal De Basis verscheen een getergd Sliedrecht aan de start. Al vroeg in de wedstrijd werd voor SSS duidelijk dat er weinig te halen viel. Het aanvalsspel van Sliedrecht liep gesmeerd (41 aanvalspunten). Marius den Hartog en Luuk de Groot waren samen goed voor liefst 30 punten. Door de 3-0 overwinning blijft Sliedrecht in het spoor van koploper Orion.

Uitslagen

VoCASA – Scherp in Packaging ZVH 3-1 (25-16, 19-25, 25-21, 29-27)
Prima Donna Kaas Huizen - Active Living Orion 1-3 (25-23, 14-25, 15-25, 31-33)
Sliedrecht Sport – Simplex SSS 3-0 (25-14, 25-16, 25-21)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn