DELA Beach Open

FIVB World Tour 2018 trapt af met DELA Beach Open

Het nieuwe jaar start goed voor beachvolleyballiefhebbers. De FIVB World Tour van 2018 trapt morgen namelijk af met DELA Beach Open in Den Haag. De beste spelers en speelsters van de wereld strijden van woensdag 3 t/m zondag 7 januari 2018 in de Sportcampus Zuiderpark om een prijzenpot van 300.000 dollar. In de kwalificatie staan Raisa Schoon en Emi van Driel woensdag tegenover de Amerikaanse topspeelster April Ross en haar nieuwe partner Alexandra Klineman.

Bestel hier tickets voor het DELA Beach Open

De topsporthal van Sportcampus Zuiderpark is omgebouwd tot een beachvolleybalarena waar alle Nederlandse topteams in actie komen. Op de Sportcampus komen topsport en topentertainment samen. Met dj’s, dans, lichtshows en publieksacties wordt gezorgd voor een mooie sfeer in het stadion.

Het is het eerste internationale beachvolleybaltoernooi van 2018 en op het viersterren toernooi gaat de wereldtop strijden om rankingpunten en prijzengeld. Ook een primeur voor het Nederlandse beachvolleybal: voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van het Hawk Eye systeem.

Zes Nederlandse teams zijn geplaatst voor het hoofdtoernooi .De poulewedstrijden worden op donderdag 4 januari en vrijdag 5 januari gespeeld. Bij de mannen zijn het Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter van Beachvolleybal Team Nederland en Dirk Boehlé / Steven van de Velde. Bij de vrouwen gaan Joy Stubbe en Marleen van Iersel voor eigen publiek laten zien wat ze kunnen en ook de twee nieuwe duo's van Beachvolleybal Team Nederland zijn te bewonderen: Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Jolien Sinnema / Laura Bloem.

Meppelink kijkt vooruit op het eerste toernooi samen met haar nieuwe partner Sanne Keizer op weg naar de Olympische Spelen van 2020. "We hebben er super veel zin in. De samenwerking met Sanne gaat heel goed, we moeten nog wel even geduld hebben. Sanne moest eerst nog haar scriptie afronden, waardoor we nog niet optimaal samen konden trainen. Maar fysiek zijn we er helemaal klaar voor, op dat vlak hebben we grote stappen gezet. We zijn gretig en willen knallen voor eigen publiek. We gaan er van genieten en gaan er alles aan doen om een mooie prestatie neer te zetten. En we hopen op veel publiek!"

Kwalificatie

Vier Nederlandse teams kunnen zich woensdag plaatsen voor de poulefase, ze moeten een ticket veroveren in de kwalificatie. Een mooie uitdaging voor Annemieke Driessen / Ilke Meertens en Emi van Driel / Raïsa Schoon bij de vrouwen. Bij de mannen gaan twee teams van Beachvolleybal Team Nederland alles geven om zich te kwalificeren: Ruben Penninga / Tom van Steenis en Mees Blom / Yorick de Groot.

Droomloting

Voor Emi van Driel en Raisa Schoon, twee jonge speelsters van de Kadijk Beach University die in 2017 sterk presteerden in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour, komt een droom uit. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi spelen ze tegen hun idool, de Amerikaanse April Ross.

Lees daar meer over in de liveblog

Bekijk hier het volledige programma

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn online verkrijgbaar. Mis geen moment van het DELA Beach Open en verzeker je nu van de beste plaatsen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×