Friso Sneek heeft een 2-1 voorsprong genomen in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg won vanavond met 3-2 (25-15, 19-25, 20-25, 28-26 en 16-14) van Booleans/VV Utrecht en is daarmee één overwinning verwijderd van de landstitel.

Na twee play-off wedstrijden was de stand tussen Friso Sneek en Booleans/VV Utrecht gelijk, dus speelden de teams vanavond voor een 2-1 voorsprong in best-of-five serie om de landstitel. In een uitverkochte Sneker Sporthal werd het publiek op hun wenken bediend. Na een eenzijdige eerste set, die met 25-15 gewonnen werd door Sneek, herpakte Utrecht zich snel. Het team van trainer/coach Ali Moghadassian won de twee daaropvolgende sets met 19-25 en 20-25.

In de vierde set, die Sneek moest winnen om de wedstrijd te verlengen, ging het alle kanten op. Utrecht wist twee keer een achterstand van vier punten weg te werken, waarna de ploeg in de slotfase de voorsprong pakte door bij een stand van 19-16 zes punten op rij te scoren. Het was echter Sneek dat via een killblock als eerste op setpunt kwam. Op hun derde setpunt viel uiteindelijk de beslissing nadat de aanval van Lynn Zweekhorst net buiten de lijnen viel: 28-26.

Utrecht begon voortvarend aan de beslissende set, waarin de ploeg met harde klappen van Marly Bak en Zweekhorst uitliep naar 5-10. Trainer/coach Harry van den Brink nam een time-out, waarna zijn ploeg vier punten (waarvan twee aces van Rosa Entius) op rij scoorde. Een zenuwslopende slotfase volgde. De thuisploeg kreeg een matchpoint tegen, maar scoorde vervolgens drie punten op rij voor de overwinning: 16-14.

Sneek pakt daarmee de 2-1 voorsprong en is een stapje dichterbij het landskampioenschap. Volgende week zondag 7 mei kan de beslissing vallen in Utrecht. De wedstrijd begint om 15.45 uur in de Galgenwaard, kaarten zijn hier verkrijgbaar.