Het Nederlandse beachvolleybalconcept King of the Court wordt van 19 tot en met 22 augustus 2021 voor het eerst in Duitsland georganiseerd. Hamburg, de stad die in de beachvolleybalwereld bekend is van de organisatie van een Major-toernooi, twee World Tour finals en het wereldkampioenschap van 2019, is de speellocatie. In Hamburg zal gestreden worden voor de titels van Queens en Kings door 20 Duitse en 20 internationale teams per sekse.

Het Utrechtse evenementenbureau Sportworx is de ontwikkelaar van het beachvolleybalconcept King of the Court en organiseert het toernooi samen met German Volleyball Sport GmbH, het marketingbureau van de Duitse volleybalbond en de stad Hamburg.

Na de wereldtournee van 2018, toen King of the Court in Utrecht, Antwerpen, Hawaii en California werd georganiseerd, is dit de tweede keer dat het internationale toernooi in het buitenland wordt gehouden. In september van 2020 was het toernooi in Utrecht, dat in een speciaal ontworpen coronaproof stadion werd gehouden, een groot succes. De bezoekers gaven het evenement een 8,9, ongekend hoog voor een sportevenement. Daarbij bleef de online volger 46 % langer kijken dan naar reguliere beachvolleybalcontent.

Het toernooi in Hamburg valt nu precies na de Olympische Spelen (finales op 6 en 7 augustus) en het Europees kampioenschap beachvolleybal in Wenen (12-15 augustus).

Ontwikkeling van de sport
Sportworx blijft de jonge sport King of the Court verder ontwikkelen. Al dit jaar wordt het mogelijk voor iedereen op de wereld om een King of the Court-evenement te organiseren. Daarnaast blijft Sportworx ook zelf evenementen op de kalender zetten, binnenkort worden er meer bekend gemaakt voor 2021.

Reacties
FIVB-algemeen directeur Fabio Azevedo: “We kijken er erg naar uit om het spannende, spectaculaire King of the Court-format zijn debuut te zien maken in Duitsland. We twijfelen er niet aan dat Hamburg een ongelooflijk evenement zal organiseren waar onze getalenteerde atleten en gepassioneerde beachvolleybalfans in Duitsland en de rest van de wereld van zullen genieten.

King of the Court is compleet anders dan onze andere beachvolleybalformules en het geeft ons de mogelijkheid om de wereldwijde populariteit van de sport verder te laten groeien, een nieuw publiek aan te trekken en jongere generaties te betrekken. Het evenementenformat past ook goed bij de visie van het IOC en de Olympische Beweging om zich te concentreren op meer op jongeren gerichte evenementen."

"Ik twijfel er niet aan dat we Duitse beachvolleybalfans een geweldig evenement kunnen bezorgen!"

Wilco Nijland, directeur Sportworx en bedenker King of the Court

Wilco Nijland, bedenker van de King of the Court-formule en directeur van Sportworx, het eerste bedrijf dat in 2018 een internationaal King of the Court-evenement organiseerde, zegt: “In de korte maar zeer succesvolle geschiedenis van King of the Court hebben we gemerkt dat de spelers genieten van dit format, dat ook veel ruimte biedt voor toekomstige ontwikkeling.

Hamburg is een van de beachvolleybalhoofdsteden van Europa en de Duitse beachvolleybaltour is naar mijn mening een van de drie beste tours ter wereld. We zijn dan ook verheugd om het eerste officiële King of the Court-evenement in Duitsland te kunnen organiseren. Ik twijfel er niet aan dat we Duitse beachvolleybalfans een geweldig evenement kunnen bezorgen!"

René Hecht, voorzitter van de Duitse volleybalfederatie, is opgewonden: “Het is fascinerend om te zien hoe snel King of the Court zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. We zijn erg trots dat we, in samenwerking met het bureau Sportworx en de stad Hamburg, voor het eerst wereldwijd dit format succesvol kunnen integreren als onderdeel van een nationale tour inclusief rankingpunten. De diverse mogelijkheden van onze sporten lijken onbegrensd. Alle fans kunnen uitkijken naar beachvolleybalvuurwerk."

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×