Hoofdrol voor 18-jarige bij Regio Zwolle Volleybal

Hoofdrol voor 18-jarige bij Regio Zwolle Volleybal

De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal hebben in het Landstede Sportcentrum zaterdag goede zaken gedaan. De ploeg won met 3-1 (25-23, 25-20, 23-25, 25-17) van Dros-Alterno en dat was een fijne opsteker na twee nederlagen. De grote uitblinkster was Julia Joosten, een 18-jarig talent.

Na een domper in de eerste ronde in eigen huis tegen het Talentteam (2-3 verlies) en de verloren uitwedstrijd tegen Eurosped, waren de dames van Regio Zwolle Volleybal enorm gretig om het in de derde speelronde beter te doen. De felheid zat in het spel.

In de eerste set ging het nog wat moeizaam, bij de thuisploeg was goed terug te zien dat er veel druk op de wedstrijd stond. Alterno kon lang bijblijven, mede door slordigheidjes van de Zwolse ploeg. Maar op het cruciale moment deed de thuisploeg het en won met 25-23.

Diagonaal-aanvalster Julia Joosten raakte op dreef en nam haar ploeg op sleeptouw. Erg knap voor een slechts 18-jarig talent, die haar tweede seizoen in het eerste team van Zwolle en de eredivisie speelt. Mede dankzij de vele punten van Joosten werd het 25-20 in de tweede set.

Comeback

Dros-Alterno wist in de derde set knap terug te komen, want eerst leek de thuisploeg snel richting een overtuigende 3-0 overwinning te gaan. Maar de Apeldoornse ploeg wist een 21-16 achterstand om te buigen en de derde set met 23-25 te veroveren dankzij veel punten van diagonaal Anna Zijl. 

Maar de Zwolse dames lieten zich niet uit het veld slaan. In de vierde set nam de thuisploeg met uitblinkster Joosten de regie weer in eigen hand door veel druk te leggen. De 18-jarige wist in totaal 13 keer met haar aanval te scoren, 5 aces te produceren en ook nog een punt te scoren met haar blok. 

Regio Zwolle Volleybal maakte het tot grote vreugde van het publiek op overtuigende wijze af en won de vierde set met 25-17. Een fijne 3-1 overwinning voor de ploeg van trainer Wilfried Groothuis, nu is er weer aansluiting met de subtop van de eredivisie.

Regio Zwolle Teamfoto

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×