Afgelopen weekend is er weer hard gestreden om de titel Nederlands kampioen beachvolleybal. Echter lukt dit natuurlijk niet zonder de inzet van de vele scheidsrechters. Daarom is afgelopen weekend traditiegetrouw de Scheidsrechter van het Seizoen gekozen op het Scheveningse strand. Ook zijn er verschillende beachvolleyballers in het zonnetje gezet met de Sportiviteitsduim.

Scheidsrechter van het Seizoen
De titel 'Scheidsrechter van het Seizoen' is dé prijs die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de afsluitende BBQ met alle officials tijdens het NK Beachvolleybal. Het is een mooie geste en waardering voor de officials die zich een hele zomerlang bijna ieder weekend weer inzetten om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Een welverdiende extra blijk van waardering!

De scheidsrechter van het seizoen wordt door de hoofdscheidsrechters van de verschillende toernooien gekozen.

Rob Remmers en Herman Polinder gekroond tot Scheidsrechter van het Seizoen

Herman Polinder
Rob Remmers

Rob Remmers kreeg de prijs van Scheidsrechter van het Seizoen in de Eredivisie. Jon Lochtenberg (Hoofdarbitrage) belde Rob tijdens zijn vakantie om hem het leuke nieuws te vertellen. Rob zijn tomeloze inzet bij de Eredivisie-toernooien is enorm. Vele weekenden is hij twee dagen lang van 7.45 uur ‘s ochtends tot in de avond in het zand te spotten. Altijd vrolijk, altijd behulpzaam en niet onbelangrijk, een zeer goede scheidsrechter.

Hermen Polinder werd uitgeroepen tot Scheidsrechter van het Seizoen in de Topdivisie. Geroemd om zijn inzet, collegialiteit, beschikbaarheid en uiteraard zijn kwaliteiten als scheidsrechter.

De Nevobo feliciteert beide heren met deze welverdiende titel, die zij het hele jaar met trots mogen dragen.

Benieuwd wie Rob en Herman voorgingen?

Sportiviteitsprijs: dé Sportiviteitsduim

Naast de Scheidsrechter van het Seizoen worden ook de sportiviteitsprijzen uitgereikt aan de spelers en speelsters in de Eredivisie en Topdivisie. Na ieder weekend worden de scheidsrechters gevraagd de sportiefste beachvolleyballers van dat toernooi door te geven, waarmee aan het einde van het seizoen een ranking wordt opgemaakt.

Verdeling van de Sportiviteitsduim 2022

Bekijk hieronder de winnaars van de Sportiviteitsduim 2022!

  • Eredivisie dames Desy Poiesz
  • Eredivisie heren Erik Nijland
  • Topdivisie dames Juliette van Duijnhoven
  • Topdivisie heren Casper Haanappel (geen foto)
Daisy Poiesz
Erik Nijland Eredivisie
Julliette van Duijnhoven

Nieuwe beachvolleybalscheidsrechters geslaagd voor de cursus

  • Norandy Bonafasia
  • Dieter Poell
  • Partrick Goossens
Nieuwe scheidsrechters

Wil jij ook beachvolleybalscheidsrechter worden, neem dan contact op met Jon Lochtenberg: jon.lochtenberg@officials.nevobo.nl.

Beachvrijwilliger van het seizoen
Deze oorkonde werd voor het eerst uitgereikt. Hylke van der Heide was blij verrast deze oorkonde in ontvangst te mogen nemen. Hylke is al ruim 20 jaar Wedstrijdleider beachvolleybal waardoor hij enorm veel ervaring heeft. Hij altijd aanspreekbaar voor beachers, eerlijk en oprecht maar ook zeer behulpzaam Zelfs als Hylke ’n weekend niet als Wedstrijdleider actief is helpt hij op de achtergrond mee met de wedstrijdschema’s.

Hylke van de Heide

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×