In het Duitse Wiesbaden spelen de Jeugd Oranje meisjes deze week het WEVZA achtlandentoernooi. De ploeg van bondscoach William Klaver verloor woensdag de eerste wedstrijd van Frankrijk, maar won vandaag knap van thuisland Duitsland.

In de eerste wedstrijd in Wiesbaden speelden de meiden van Jeugd Oranje tegen Frankrijk. Bondscoach William Klaver begon de openingswedstrijd van het achtlandentoernooi met libero Romy Brokking, spelverdeelster Hyke Lylkema, buitenaanvallers Jolien Knollema en Iris Vos, middens Britte Stuut en Ellemijn Stevens en diagonaal Elles Dambrink.  

De jonge talenten van Frankrijk bleken woensdag iets te sterk. Nederland won de eerste set nog wel met 26-24, maar daarna namen de Franse meiden het over. Het werd 11-25, 21-25 en 22-25.

Vandaag stond Jeugd Oranje in Wiesbaden tegenover thuisland Duitsland. Dat leverde een hele mooie wedstrijd op waarin de Oranje meiden hun krachten lieten zien. Het werd 27-25, 25-19 en 25-13. 

Klaver keek terug op de start van het achtlandentoernooi. "We nemen deel aan dit toernooi met een selectie waarin een deel van de speelsters de kans krijgt om toernooi ervaring op te doen in het nationale team en een ander deel van de speelsters ervaring opdoet op een nieuwe positie of in een nieuwe rol," aldus de bondscoach.

De eerste twee duels leverde een goed gevoel op. "Ik ben zeer blij met het toernooi tot nu toe. In de eerste wedstrijd tegen Frankrijk lukte het nog niet om goed en verzorgd volleybal te spelen. Door de nieuwe setting, positie of rol kreeg stress de overhand. Tegen Duitsland hebben de meiden laten zien hier een enorme stap in te hebben gezet en samen snel, dynamisch en goed georganiseerd volleybal te kunnen spelen."

Programma achtlandentoernooi:

12-07-2019: 17.00 uur Spanje - Nederland

13-07-2019: 14.30 uur Nederland - Portugal

14-07-2019: 14.30 uur België - Nederland 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn