Beachvolleyballer Jasper Bouter stopt bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Dat heeft de 24-jarige Bouter vandaag bekendgemaakt. Bouter is tweevoudig Nederlands kampioen en eindigde in 2018 als vijfde op het Europees Kampioenschap in Nederland. Bouter speelde sinds 2019 samen met Ruben Penninga. Daarvoor vormde hij een team met Christiaan Varenhorst.

Jasper Bouter portret 2020 RH website formaat

Jasper Bouter kwam sinds 2014 uit voor Nederland op de internationale jeugd EK’s en WK’s en maakte enkele jaren later zijn debuut op het hoogste niveau in de World Tour. De veelzijdige speler uit Bergambacht speelde samen met verschillende partners, waarvan Tom van Steenis, Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga (meest recentelijk) de belangrijkste waren.

Bouter boekte aan de zijde van Varenhorst enkele aansprekende resultaten in de World Tour en reikte op het EK Beachvolleybal 2018 in Nederland tot de kwartfinale. Hierin werd nipt met 2-1 verloren van de latere kampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen.

Bouter en Varenhorst wonnen in 2017 het Nederlands Kampioenschap. Die prestatie herhaalde Bouter vorig jaar samen met zijn laatste partner Ruben Penninga. Bouter is dus nog enkele maanden regerend Nederlands Kampioen.

Jasper Bouter richt zich vanaf nu op zijn studie psychologie. Hij licht zijn beslissing om te stoppen bij BTN als volgt toe:

“Ik kijk terug op een ontzettend mooie tijd bij BTN. De afgelopen acht jaar heb ik mij als mens en atleet ontzettend goed kunnen ontwikkelen. Het topsportleven was voor mij soms best lastig, door alle stress en de druk die ik mezelf oplegde had ik er lang niet altijd plezier in wat ik deed. Ik heb hier grote stappen in gemaakt maar heb desondanks nog steeds het gevoel dat ik hier niet echt gelukkig van word. Het is daarom voor mij de hoogste tijd om verder te kijken in het leven en meer voor mijn eigen plezier en geluk te gaan. Ik kijk met een goed gevoel terug op een periode met mooie momenten en ben dankbaar naar de hele staf en alle spelers van BTN. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en ondanks dat het voor mij persoonlijk als topsporter soms lastig was, heb ik elke dag met onwijs veel plezier met iedereen gewerkt.”

Reactie bondscoach Victor Anfiloff:

"Ik ben zelf enorm trots op Jasper en hoe hij alles heeft gegeven om elke dag beter te worden. Dat het hem niet lukt om gelukkig van topsport te worden snap ik heel goed en dat hij dat eerlijk uitsprak waardeer ik ook. Namens ons hele team wens ik Jasper alle geluk in zijn toekomst."

Foto: fotohoogendoorn.nl (portret)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×