De jongens van Jong Oranje mogen van 26 september t/m 4 oktober deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 20 jaar in Tsjechië. Nederland neemt het in de poulefase achtereenvolgens op tegen Turkije, Belarus, Duitsland, Oekraïne en Rusland. Het team van bondscoach Arnold van Ree speelt zijn wedstrijden in Brno.

Twaalf teams zullen vanaf eind september in Brno strijden om de medailles én voor de twee felbegeerde plekken die op het spel staan ​​om Europa te vertegenwoordigen op het FIVB U21 Wereldkampioenschap van volgend jaar.

Het EK U20 keert terug naar Brno nadat de op een na grootste Tsjechische stad eerder gastheer was van dit evenement in 2008 en 2014. Brno organiseert ook al het EK U20 Beachvolleybal deze nazomer en profileert zich dus nadrukkelijk als volleybalstad.

De twaalf deelnemende teams zijn als volgt verdeeld over twee poules:

Loting u20 jongens CEV

De twee beste teams uit beide poules kwalificeren zich voor de halve finales. De nummers 3 en 4 spelen verder voor de plaatsen 5 t/m 8.

Twee jaar geleden, toen Nederland en België samen gastheer waren van het evenement, kwam Rusland naar voren als de uiteindelijke winnaar door Tsjechië in de finale te verslaan. Rusland is het meest succesvolle team in de geschiedenis van de competitie met maar liefst 19 titels – waarvan er elf opgeëist werden door de voormalige Sovjet-Unie.

Eerder dit jaar moest de CEV de tweede en derde fase van het kwalificatieproces annuleren na het uitbreken van de covid-19 pandemie, waarbij elf teams zich bij gastland Tsjechië voegden volgens de laatste Europese ranglijst in deze specifieke leeftijdsgroep.

De organisatoren, deelnemende teams en al het personeel zullen zeer strikte hygiëne- en gezondheidsmaatregelen moeten volgen om te voldoen aan het beleid van de nationale autoriteiten en aan de relevante CEV-protocollen en richtlijnen om elk risico op infectie door het coronavirus te voorkomen.

Longlist Jong Oranje (team wordt teruggebracht naar 12 spelers):

Jasper Wijkstra
Yannick Bak
Nick Martherus
Mathijs Apine
Martijn Brilhuis
Kian Macnack
Bram Wiltenburg
Luuk Hoge Bavel
Jesper van Muijden
Luuk Hofhuis
Tieme de Jong
Mart de Groot
Sil Meijs
Ferdy van Dijk
Stijn de Ruijter
Alek Aleksov
Jelle Bosma
Kees Merkx
Thomas Sleurink
Thomas van Bladel
Guus Boer
Siebe Korenblek

Staf Jong Oranje:

NaamFunctie
Arnold van Ree Bondscoach
Willem de Wit Assistent-bondscoach
Han Jager Fysiotherapeut
Christy van Buren Scout
Patrick de Reus Teammanager


Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×