De meisjes van Jong Oranje zijn donderdag uitstekend begonnen aan het EK-kwalificatietoernooi in Servië. De equipe van bondscoach Julien van de Vyver versloeg Denemarken overtuigend met 3-0. Vrijdag staat de tweede wedstrijd tegen Hongarije op het programma.

In de eerste set was het Denemarken dat brutaal een voorsprong nam, dat het vasthield tot halverwege de set. Toen Jong Oranje eenmaal haar zaakjes op orde had ging het ‘erop en erover’. In de tweede en derde set nam Nederland direct afstand, om vervolgens de 3-0 overwinning nooit meer in gevaar te laten komen.

Bondscoach Julien van de Vyver startte vandaag met Sarah van Aalen (spelverdeler), Vera Mulder (diagonaal), Annick Meijers en Hester Jasper (passer/lopers), Indy Baijens en Demi Korevaar (middens) en Susanne Kos (libero). Dagmar Boom verving Hester Jasper in de tweede en derde set en Tess de Vries nam in set drie de positie van Vera Mulder over. Ook Rianne Vos kreeg in de derde set nog speeltijd. Demi Korevaar werd topscorer met 11 punten.

Uitslag vrijdag:

Nederland – Denemarken 3-0 (25-20, 25-20, 25-19)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn