In recordtempo hebben de vrouwen van Jong Oranje met 3-0 gewonnen van Rwanda. De ploeg van bondscoach Marko Klok heeft het Afrikaanse land slechts zeventien punten toegestaan: 25-6, 25-5, 25-6. Morgen zal Nederland het opnemen tegen Argentinië, dat van een ander kaliber is. Zij verloren hun eerste wedstrijd van Brazilië.

Opstelling
Bondscoach Marko Klok stelde de volgende basis op: Kim Klein Lankhorst (spelverdeler), Jolien Knollema en Jolijn de Haan (passer/lopers), Marije ten Brinke en Britte Stuut (middens) en Elles Dambrink (diagonaal. Romy Brokking fungeerde als libero.

Set 1
Tegen de nummer 18 van de wereld in de leeftijdscategorie onder 20 was het al snel duidelijk dat Nederland er niet op hoefde te rekenen uitgedaagd te worden vanaf de andere kant van het net. Al snel had Jong Oranje een gat geslagen van zeven punten (10-3). Met frivool en afwisselend spel stelde spelverdeler Kim Klein Lankhorst al haar aanvallers in staat te scoren.

Nederland behield heel goed de focus en met een laatste serie van vijf punten wonnen ze de eerste set met 25-6.

Set 2
Het grote overwicht gaf coach Klok mogelijkheden zijn volledige team in actie te laten komen. In de tweede set werd Jolien Knollema bij de stand van 20-3 gewisseld, nadat zij veertien keer op rij had geserveerd. Met Jette Kuipers in de ploeg verloor Nederland niets van haar dreiging. Ook Hyke Lyklema, Rixt van der Wal en Iris Vos maakten nog hun opwachting in de met 25-5 gewonnen set.

Set 3
Met Nicole van de Vosse als laatste speelster die nog niet in actie was gekomen werd ook de derde set eenvoudig gewonnen. Rwanda had veel moeite de Nederlandse service te verwerken, getuige de 22 aces die Jong Oranje wist te slaan. Iris Vos besliste uiteindelijk eigenhandig de wedstrijd door vanaf 23-6 nog twee aces te serveren.

Marije ten Brinke was vandaag topscorer voor Nederland, zij scoorde 12 keer.

Morgen
Op zaterdag zal Nederland het om 17.30 uur opnemen tegen Argentinië. Het Zuid-Amerikaanse land werd afgelopen maandag nog toegevoegd aan de Poule van Jong Oranje, nadat zij België niet mochten inreizen. In een spannende wedstrijd tegen hun buurland Brazilië verloren ze met 3-0, maar elke set eindigde in 26-24.

De wedstrijd is live te volgen via volleybal.nl/livestreams.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn