De meiden van Jong Oranje hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK onder 20 met overtuiging gewonnen. In vergelijking met tegenstander Rwanda van vrijdag bracht Argentinië veel meer gewicht in de schaal, maar met fris een doortastend spel dwong Jong Oranje hun tegenstander op de knieën. Met twee zeges is de ploeg van bondscoach Marko Klok zeker van een plaats in de volgende ronde, waar in een nieuwe poulefase de plaatsen voor de halve finales worden verdeeld.

Opstelling
De Nederlandse ploeg startte met dezelfde opstelling als gisteren tegen Rwanda: Kim Klein Lankhorst (spelverdeler), Jolien Knollema en Jolijn de Haan (passer/lopers), Marije ten Brinke en Britte Stuut (middens) en Elles Dambrink (diagonaal). Romy Brokking fungeerde als libero.

Set 1
Met zeer veel variatie zorgde spelverdeelster Kim Klein Lankhorst ervoor dat Jong Argentinië geen vat kon krijgen op de Nederlandse aanval. Jolien Knollema, Jolijn de Haan en Elles Dambrink werden meerdere malen voor slechts een enkel blok gezet, of zelfs zonder dat een blok geformeerd kon worden.

Dambrink was de eerste set goed op dreef, zij zette acht punten op het scorebord voor Oranje. Met een doortikbal van Klein Lankhorst ging de eerste set met 25-18 naar Nederland.

Set 2
Argentinië zette bij vlagen krachtig aan, vooral diagonaal Bianca Cugno en passer/loper Guadalupe Martin trokken de kar aan Zuid-Amerikaanse zijde. Toch was Nederland er niet danig van onder de indruk. Verdedigend stond het goed met libero Romy Brokking en Jolien Knollema die meerdere keren een van het blok spattende bal oppikte.

Vanaf 12-12 bouwde Jong Oranje aan een voorsprong, die niet meer kon worden achterhaald. De op setpoint ingebrachte Rixt van der Wal sloeg een ace om Nederland op 2-0 te zetten.

Set 3
Wederom kwam Argentinië goed uit de startblokken, ze namen een 5-2 voorsprong. Bondscoach Marko Klok bracht Jette Kuipers in de ploeg voor Jolijn de Haan en stukje bij beetje werd de achterstand weggewerkt. Bij 17-17 stond Jong Oranje er weer naast nadat Kuipers verwoestend had toegeslagen. Direct daarna pakte ze een blok op de belangrijkste aanvalster van Argentinië; Cugno.

Bij 21-21 forceerde Nederland de doorbraak, Knollema en Dambrink sloegen keihard toe. Nadat Knollema twee punten later Jong Oranje het matchpoint bezorgde, werd dat direct gepakt toen Cugno een voetfout maakte bij haar afzet. Met 25-22 won Jong Oranje de werdstrijd.

Topscorer van deze wedstrijd was Elles Dambrink met 16 punten, gevolgd door Jolijn de Haan met 14.

Tegen Brazilië voor poulewinst
Zondagmiddag om 17.30 uur speelt Nederland haar laatste poulewedstrijd in de eerste ronde. Tegenstander Brazilië won ook haar twee wedstrijden met 3-0, maar kende vandaag tegen Rwanda meer moeite dan Nederland had op vrijdag.

Beide teams zijn wel al zeker van hun plek bij de top-8, zij zullen in de tweede ronde in een nieuwe poule gaan uitmaken wie zich voor de halve finales plaatsen. De wedstrijd is morgen live te volgen op volleybal.nl/livestreams.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn