De tiende speelronde in de BetCity Eredivisie Mannen is aangebroken. De meeste teams speelden al eens tegen elkaar en dat betekent dat er revanche genomen kan worden voor eerdere nederlagen. Nova Tech Lycurgus hoopt zich deze week te revancheren tegen Sliedrecht Sport, terwijl Simplex SSS opnieuw probeert te verrassen tegen een topploeg.

Na eerdere verliespartijen tegen topploegen Orion, Dynamo en Lycurgus, wist Simplex SSS afgelopen zaterdag voor een grote verrassing te zorgen. Met veel aanvalskracht en een lage foutenlast won de ploeg van Paul van der Ven met 3-1 van top-3 kandidaat Numidia VC Limax. Of SSS hun sterke spel vast kan houden, moet blijken uit het tweede treffen met Active Living Orion. Woensdagavond kunnen ze hun revanche nemen op de huidige koploper, die het vorige duel overtuigend naar zich toe wist te trekken.

Numidia VC Limax hoopt een tweede verrassing te kunnen voorkomen in hun komende wedstrijd tegen Talentteam Papendal. De jonge talenten hebben na tien wedstrijden nog steeds geen overwinning behaald en bungelen met slechts één punt onderaan de ranglijst. Draisma Dynamo speelt eveneens tegen een team uit de onderste regionen. In Apeldoorn spelen ze voor het eerst dit seizoen tegen Scherp in Packaging ZVH. Het vierde duel op woensdag gaat tussen de huidige nummers 7 en 9 van de ranglijst: VoCASA en Prima Donna Kaas Huizen. Hoewel het verschil slechts twee posities is, heeft VoCASA tien punten meer behaald.

De doordeweekse speelronde wordt op donderdagavond afgesloten in MartiniPlaza in Groningen, waar Nova Tech Lycurgus zondag verloor van Orion. Om een eerste overwinning in hun nieuwe speelhal te boeken, moeten ze langs Sliedrecht Sport. Lycurgus zal gebrand zijn op een revanche, nadat eerder dit jaar in drie sets verloren werd van de ploeg van Martijn van Goeverden.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Wo 6 december

20.00 u

Numidia VC Limax - Talentteam Papendal

Wo 6 december

20.00 u

Prima Donna Kaas Huizen - VoCASA

Wo 6 december

20.00 u

Active Living Orion - Simplex SSS

Wo 6 december

20.00 u

Draisma Dynamo - Scherp in Packaging ZVH

Do 7 december

20.30 u

Nova Tech Lycurgus - Sliedrecht Sport

Livestreams
Mis geen moment van alle actie in de Eredivisie! De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de dames en heren.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn