Keizer en Meppelink naar achtste finale in Ostrava

Keizer en Meppelink naar achtste finale in Ostrava

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Ostrava tot de achtste finale doorgedrongen. Ze schakelden vrijdagochtend Joy Stubbe en Marleen van Iersel uit en wisten in de tussenronde te winnen van Oekraïne. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigde het toernooi teleurstellend in de tussenronde.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen het 4-sterren toernooi donderdag met een nederlaag tegen Zwitserland, maar de dames van Beachvolleybal Team Nederland herstelden zich vandaag ijzersterk. 

In hun tweede pouleduel waren ze vanmorgen te sterk voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel met 24-26, 21-11 en 15-13. Daarmee eindigde het toernooi voor Stubbe en Van Iersel al in de poulefase. Keizer en Meppelink gingen vanmiddag verder in de tussenronde.

Ze stonden daarin tegenover het Oekraïense duo Lunina/Samoday. Dat leverde een hele goede partij op van de BTN-dames. Ze kwamen niet in de problemen en gingen overtuigend naar de zege: 23-21 en 21-17. De BTN-dames staan zaterdag in de achtste finale tegenover het Braziliaanse topteam Maria Antonelli/Carol. 

Vroege uitschakeling

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werd het een teleurstellend toernooi in Ostrava. De BTN-heren stonden vanmiddag in de tussenronde tegenover de Chileense neven Grimalt. Dat leverde een lastige partij op. 

De Chilenen speelden een sterke wedstrijd en de BTN-heren kwamen maar niet lekker in hun spel. Daardoor ging de tussenronde met 16-21 en 13-21 verloren en moesten Brouwer en Meeuwsen genoegen nemen met een 17e plaats. 

Esteban Grimalt Marco Grimalt Chiand Robert Meeuwsen Ned

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×