Beachvolleybal

King of the Court Crown Series van start in Utrecht

Olympisch-, wereld- en Europees Beachvolleybalkampioenen komen samen voor King of the Court: een eliminatie beachvolleybalcompetitie in festivalsetting! De internationale topteams gaan in september op vier unieke locaties over de wereld strijden. Utrecht heeft de primeur met de kick-off op 7 september. Hierna volgen Antwerpen, Waikiki Hawaii en Huntington Beach Californië. King of the Court is een variant op beachvolleybal, maar dan nog sneller en ruiger dan de normale versie.

De FIVB, de wereldvolleybalbond, en Sportworx kondigen de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan. Vier verlichte stadions in Nederland, België en de Verenigde Staten worden de sportieve slagvelden. King of the Court is ooit bedacht als een trainingsvorm. Hieruit is een snellere spelvariant ontwikkeld met vijf teams in plaats van twee.

King or Out!

De competitie vindt overdag plaats, de spectaculaire finales en het festivalgedeelte zijn ‘s avonds. “Het is een mooie mix van sport en show, veel moeilijker en een tactischer spel vergeleken met de reguliere competitie,” aldus het Nederlandse topteam Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer, voormalig wereldkampioenen en winnaars van Olympisch brons. 

King of the Court is een elimination race. De eerste ronde bestaat uit vijf teams en duurt 20 minuten. In de tweede ronde zijn er nog vier teams over en wordt er 16 minuten gespeeld. De derde en tegelijk finaleronde bestaat uit drie teams en gaat door tot een team de 15 punten bereikt.

Top only

King of the Court wordt op uitnodiging gespeeld. Alleen de top van de top op het gebied van beachvolleybal krijgt toegang tot het strijdtoneel. Een aantal deelnemende wereldsterren zijn al bekend, waaronder de drie beste Nederlandse teams en het Noorse duo Mol en Sørum, die eerder het EK wonnen. Ook de Braziliaanse topper Bruno, Amerikaans team Casey Patterson en Jake Gibb en Lion King Samoilovs ontbreken niet! In Utrecht en Antwerpen strijden alleen mannelijke teams. In Amerika gaan ook de vrouwen vol gas.

Kotc 2

Match time!

Blok 7 september in de agenda voor de eerste competitie in Utrecht! Nooit eerder waren al deze wereldtoppers uit het volleybal op één dag te zien in Nederland. Toegang is gratis, maar registratie via de website is wel een must. De afsluiting van de avond is vanaf 22.00 uur met een bekende dj.

Kings feiten en cijfers

Data en locaties

  • Aantal teams Utrecht en Antwerpen: 15 mannelijke teams
  • Aantal teams Honolulu: 15 mannelijke en 15 vrouwelijke teams
  • Aantal teams Huntington Beach: 20 mannelijke en 20 vrouwelijke teams
  • Drie poules, twee semi finals en één finale = zes wedstrijden. Verliezers liggen er direct uit
  • Totale speeltijd hele toernooi: ongeveer 6 uur
  • Totaal prijzengeld King of the Court Crown Series: 450.000 dollar
  • King of the Court Crown Series 2018 levert geen punten op voor de FIVB ranking lijst
  • Live TV & webstreaming

More? Check de website. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×