Mila Konink/Noa Sonneville en Yannick Verberne/Elwin Oskam hebben zich geplaatst voor de knock-outfase van het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 18 jaar. Beide duo’s wonnen twee van hun drie poulewedstrijden en spelen morgen verder in de round of 24.

Mila Konink en Noa Sonneville wonnen donderdagochtend hun eerste poulewedstrijd met 2-0 van de Litouwse Vilkelyte/Astapoviciute. Later op de dag verloren ze hun tweede duel met dezelfde cijfers van Beauve/Bex uit België, de kersverse gouden medaillewinnaars van de WEVZA U19 beachvolleybal kampioenschappen. In hun laatste poulewedstrijd namen de Nederlanders het vandaag op tegen de Italiaanse Aliotta/Moretti. Ook dit duel werd in twee sets beslist: met 18-21 en 15-21 sleepten de Nederlandse talenten de winst binnen. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden eindigt Konink/Sonneville op de tweede plek in Poule E. Het duo heeft zich daarmee geplaatst voor de round of 24, waarin ze het morgen opnemen tegen Miu/Keresztesi uit Roemenië.

Bij de jongens wonnen Yannick Verberne en Elwin Oskam hun eerste twee poulewedstrijden overtuigend. Hetzelfde gold voor Madsen en Brinck uit Denemarken, hun tegenstanders in de laatste poulewedstrijd. In de strijd om poulewinst ging de eerste set met ruime cijfers naar de Denen (21-14), maar Verberne/Oskam kwam knap terug en won de spannende tweede set met 22-24. In de derde set raakten de Nederlanders vanaf 9-9 de aansluiting kwijt en met 15-10 ging de overwinning naar het Deense duo. Verberne en Oskam eindigen als tweede in hun poule en strijden morgen in de round of 24 voor een plek bij de laatste 16. Hun tegenstanders is Savvides/Savvidis uit Cyprus.

Programma round of 24

Dag

Tijd (NL)

Teams

za 3 sept.

7.30 u

Verberne/Oskam -Savvides/Savvidis (CYP)

za 3 sept.

8.20u

Konink/Sonneville - Miu/Keresztesi (ROU)


Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn