Wereldvolleybalbond FIVB heeft vandaag het kwalificatiesysteem voor het WK Volleybal Vrouwen 2022 en het WK Volleybal Mannen 2022 bekendgemaakt. Deze prestigieuze evenementen vinden plaats in Nederland en Polen (WK Vrouwen) en in Rusland (WK Mannen).

Per geslacht mogen 24 teams deelnemen aan het WK. De gastlanden nemen automatisch deel, alsmede de huidige wereldkampioenen (Servië bij de vrouwen en Polen bij de mannen).

Via de continentale kampioenschappen in 2021 plaatsen de beste twee teams per continent zich. Indien een gastland en/of de huidige wereldkampioen zich onder de twee beste teams van bijv. het EK schaart, dan kwalificeert het hoogst gerankte team dat hierna komt zich.

Om de selectie van 24 teams compleet te maken, kwalificeren de resterende 11 (vrouwen) of 12 (mannen) teams zich op basis van hun positie op de FIVB wereldranglijst (vrouwen - mannen). Deze ranglijst wordt definitief opgemaakt aan het einde van 2021. Er worden dus geen specifieke WK-kwalificatietoernooien georganiseerd.

WK kwalificatiesysteem vrouwen mannen

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×